logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seagate Expansion - Dysk po podłączeniu pika i go nie wykrywa

Karolek4567 16 Sty 2019 17:34 1893 5
REKLAMA
  • #1 17705971
    Karolek4567
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam, znowu przychodzę do was o poradę. Ostatnio zakupiłem dysk przenośny Seagate Expansion. Spadł mi on z wysokości ok. 10 cm, więc to nie dużo, ale do rzeczy. Gdy podłącze dysk pod swój komputer dysk pika i go nie wykrywa. Seagate Expansion - Dysk po podłączeniu pika i go nie wykrywa

Na innych komputerach dysk poprawnie działa. Ktoś wie o co może chodzić? Prosiłbym o szybką odpowiedź, ponieważ ten dysk mi jest bardzo potrzebny.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 17706119
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15472
    Chociażby za mała wydajność prądowa USB.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 17706251
    Karolek4567
    Poziom 6  
    sosarek napisał:
    Chociażby za mała wydajność prądowa USB.

Wcześniej tego problemu nie było
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 17706462
    Piotr160292
    Poziom 38  
    Ocena: 282
    Sprawdź na innym komputerze. Naprawdopodobniej dysk dostał wstrząsu i nadaje się tylko na złom, bo uległ uszkodzeniu. Możesz zanieść do firmy zajmującej się odzyskiwaniem danych, ale od razu uprzedzam, że koszt to będą grube setki jak nie tysiące zł. Oczywiście o gwarancji zapomnij, ponieważ nie obejmuje ona uszkodzeń mechanicznych powstrałych ot choćby w wyniku uderzenia.
  • REKLAMA
  • #5 17706553
    Karolek4567
    Poziom 6  
    Piotr160292 napisał:
    Sprawdź na innym komputerze. Naprawdopodobniej dysk dostał wstrząsu i nadaje się tylko na złom, bo uległ uszkodzeniu. Możesz zanieść do firmy zajmującej się odzyskiwaniem danych, ale od razu uprzedzam, że koszt to będą grube setki jak nie tysiące zł. Oczywiście o gwarancji zapomnij, ponieważ nie obejmuje ona uszkodzeń mechanicznych powstrałych ot choćby w wyniku uderzenia.

Jakbyś dokładnie czytał to byś wiedział że na innych komputerach nie ma tego problemu.
  • Pomocny post
    #6 17706570
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    sosarek napisał:
    Chociażby za mała wydajność prądowa USB

A sprawdziłeś po podłączeniu kablem typu Y?

Karolek4567 napisał:
    na innych komputerach nie ma tego problemu

Zatem pokaż SMART tego dysku, podłączonego do innego komputera.
    Tym:
    www.hdsentinel.com
    I również wykonaj skan odczytu powierzchni.
REKLAMA