logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aplikacja na Androida do kamer IP z ustawieniami czasowymi detekcji ruchu

catparts 31 Sty 2019 12:49 4287 13
  • #1 17744555
    catparts
    Poziom 5  
    Witam
    Poszukuje aplikacji do monitoringu kamer IP znalazłem TinyCam pro aplikacja ma wszystko czego szukam oprócz ustawienia działania detekcji ruchu w konkretnych godzinach. Czy ktoś zna apke na androida do obsługi kamer ip z detekcją ruchu i ustawieniem czasu w jakich owa detekcja będzie działać?
  • #2 17744826
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4868
    Nie mam jak teraz sprawdzić, ale do mojej kamery P2P dano tą apkę - testuj. P2PIPCam-...0.rar (4.42 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 17745166
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15505
    Jakiego monitoringu kamer IP? Modele kamer, marka? Jest w zestawie jakiś NVR?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 17746413
    catparts
    Poziom 5  
    25 kamer Hikvision DS-2CD1121-I
    Rejestrator Hikvision DS-7732NI-K4

Problem jest taki że w stróżówce stoi telewizor z podłączonym urządzeniem MI Box 4K podłączonym do sieci kablem udało mi się zainstalować TinyCam Pro i dodać wszystkie kamery udało mi się ustawić detekcję ruchu ale brakuje mi opcji aby alarm o detekcji ruchu działał w wybranych godzinach.
  • #5 17746416
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 17746421
    catparts
    Poziom 5  
    A jak to połączyć profesjonalnie jak stróżówka jest oddalona o 100m od rejestratora? Stróż jest bardzo ciekawski i boje się żeby nie grzebał w rejestratorze?
  • #7 17746904
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15505
    Dlaczego nie zainstalujesz iVMS i nie skonfigurujesz poprawnie rejestratora?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #8 17746929
    catparts
    Poziom 5  
    miałem zainstalowane iVMS 4500 HQ ale nie wiem jak ustawić w rejestratorze aby wyświetlał alarm na tv
  • #9 17753540
    catparts
    Poziom 5  
    Skuszę się chyba na zastosowanie konwertera HDMI na skrętkę i puszczenie obrazu kablem mam tylko 1 problem po podłączeniu TV przez wyjście HDMI do rejestratora telewizor jest ustawiony jako monitor pomocniczy niestety nie wyświetla mi się na nim obraz z kamer. Jak ustawić aby obraz z kamer był widoczny na TV?
  • #10 17753607
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    W rejestratorze musisz skonfigurować wyświetlany obraz z wyjścia HDMI. Niestety nie pamiętam dokładnej konfiguracji. Zapewne w ustawieniach wyświetlanego obrazu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 17753609
    catparts
    Poziom 5  
    Ok znalazłem to miejsce ale w ustawienia/podgląd na żywo zmieniam na HDMI wciskam przycisk zatwierdź (dalej) i ew miejscu w którym wyświetlał się port HDMI znowu pojawia się VGA. Na TV całt czas widać ekran podzielony na 16 kwadracików z logo Hikvision można używać myszy ale nie widać kamer
  • #12 17767989
    Diamond
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Cat uzyles konwertera sdi->hdmi + hdmi>sdi? Jezeli tak to jakies firmy i za ile kupowales? Poszlo na zwyklym koncentryku?
  • #13 17769344
    catparts
    Poziom 5  
    Użyłem dokładnie takiego konwertera, wszystko działa bez problemu kabel mam skrętkę 5e
    Link
  • #14 17769361
    Diamond
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    @catparts - dziękuję.

Wielkie plusy urządzenia, że można przesłać dodatkowo "myszkę" + przepuścić przez switcha.
    W moim przypadku jednak się to nie do końca sprawdzi ponieważ TV mam oddalony od gniazda całą długością salonu i będzie mi przewód dyndał. Teoretycznie mógłbym go wpuścić za listwą przypodłogową ale to troszkę dodatkowej roboty. Cena 412 też w pewnym stopniu jest troszkę wyższa od zaplanowanej.

U mnie ze strychu do TV wypuszczono koncentryk. Dlatego zastosuję https://allegro.pl/oferta/konwerter-sygnalu-hdmi-na-sdi-z-zasilaniem-7478907594 (wejście + wyjście). Cenowo wyjdzie prawie to samo bo jeszcze musiałem dokupić przedłużacz usb 15m.

Nad samą głową w salonie doprowadzę przedłużacz tak aby myszka miała blisko do komunikacji ze strychem (max 3m) a sygnał video puszczę po wspomnianym koncentryku.

Ze sprzedawcą umówiony jestem, że jeżeli nie pyknie (bo zawsze to jest losowe) to będę mógł zwrócić i wtedy na pewno przyjmę Twoją wersję bo jest bardziej "user friendly" ;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje aplikacji na Androida do monitoringu kamer IP, która umożliwia ustawienie detekcji ruchu w określonych godzinach. Znalazł TinyCam Pro, ale brakuje mu opcji czasowego zarządzania alarmami. W dyskusji pojawiają się różne sugestie dotyczące aplikacji, w tym iVMS, oraz pytania o modele kamer i rejestratorów. Użytkownik posiada 25 kamer Hikvision DS-2CD1121-I oraz rejestrator Hikvision DS-7732NI-K4. Problemy dotyczą także podłączenia telewizora do rejestratora oraz konfiguracji wyjścia HDMI, co prowadzi do rozważań na temat konwerterów sygnału.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA