logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[A4 B6] Pioneer wyłącza się po zgaszeniu samochodu.

mako0 23 Mar 2019 20:20 1137 9
REKLAMA
  • #1 17862422
    mako0
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Audi A4 B6, kupiłem radio 2 din Pioneer, niestety wyłącza się po zgaszeniu samochodu.
    Oryginalne wyłączało się po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.

Denerwuje, trzeba na nowo łączyc BT itd

Jak to ogarnąć, aby Pioneer wyłączał się dopiero po wyjęciu kluczyka ze stacyjki?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17862512
    yogi009
    Poziom 43  
    Ocena: 2650
    bubu1769 napisał:
    Po drugie w wiązce od radia powinieneś mieć dwa przewody, czerwony i żółty, zamień je miejscami.

I to prawdopodobnie rozwiąże sprawę.
  • REKLAMA
  • #4 17862519
    mako0
    Poziom 2  
    Radio to PIONEER AVH-A210BT.

Niestety już próbowałem.

Podobno może być potrzebne złącze CAN BUS, cenowo 250zł, lecz zastanawiam się czy to jedyne rozwiązanie.
  • #5 17862590
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2371
    Adapter CAN BUS potrzebujesz żeby wykorzystać oryginalne sterowanie z kierownicy, do zasilania nic to nie ma.
    Jakie wcześniej miałeś radio w samochodzie bądź jak dokładnie masz podpiętego tego Pioneera, jakieś adaptery, przejściówki?
  • #6 17862713
    mako0
    Poziom 2  
    Wcześniej miałem fabryczne radio 2din z wejściami na płyty CD i zmieniarkę oraz kasety.

Radio kupiłem używane. Pioneer podłączony przez standardowy adapter, który zostawił poprzedni właściciel.Jeden z kabelków idzie do masy na radiu do oglądania filmów podczas jazdy.

Mam również ułatwione przepinanie żółtego z czerwonym, poprzez zrobione tam wtyczki, lecz zamiana ich nie działa.
  • #7 17862811
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2371
    Wygląda na to że nie masz w ogóle podłączonego stałego plusa pod radio.
    Daj zdjęcia oryginalnych wtyczek z kablami w instalacji samochodu oraz zdjęcia tego adaptera przez który podłączasz wiązkę radia.
  • REKLAMA
  • #8 17863100
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1709
    bubu1769 napisał:
    do zasilania nic to nie ma.

Nie pisz bzdur !

Jak nic nie ma ?!

W A4 B6 acc idzie właśnie po canie.

W B6 nie ma wcale acc analogowego w kostce iso.

Dodano po 4 [minuty]:

bubu1769 napisał:
    Wygląda na to że nie masz w ogóle podłączonego stałego plusa pod radio.

To jak to działało ? :

mako0 napisał:
    Wcześniej miałem fabryczne radio 2din z wejściami na płyty CD i zmieniarkę oraz kasety.

Dodano po 1 [minuty]:

mako0 napisał:
    Niestety już próbowałem.

Ciężko dodać foto wtyczek jakie masz w aucie ?
  • #9 17865258
    mako0
    Poziom 2  
    Po pracy to rozbiorę i porobię fotki, dzięki
  • #10 18038975
    marex32

Poziom 15  
    Ocena: 58
    Witam, kolego mam pewna prośbę, interesuje mnie opis wyjść w tylnej obudowie radyjka AVH-A210BT, a dokładnie czy można podłączyć do radyjka kamerę cofania i np. dekoder DVB-t, czyli czy radyjko oprócz wejścia na kamerę cofania posiada niezależne wejście AV in ?

Bardzo proszę o informację na ten temat dziękuję i pozdrawiam.

Do moderatorów opis wyjść i wejść w radyjku o którym mowa jeszcze nie raz przyda się innemu użytkownikowi, więc proszę nie wyodrębniać tematu.
    Konto firmowe:
    ZAKŁAD USŁUGOWO HANDLOWY IŁOWA
    KOLEJOWA 9/11, Iłowa, 68-120 | Tel.: 609XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://rtvnaprawakomputerow.pl/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik Audi A4 B6 zgłasza problem z radiem 2 din Pioneer AVH-A210BT, które wyłącza się po zgaszeniu samochodu, podczas gdy oryginalne radio wyłączało się po wyjęciu kluczyka. Proponowane rozwiązania obejmują zamianę przewodów zasilających (czerwony i żółty) w wiązce radia, co jednak nie przyniosło efektu. Wskazano również na możliwość konieczności użycia adaptera CAN BUS, który jest potrzebny do wykorzystania oryginalnego sterowania z kierownicy, ale nie wpływa na zasilanie. Użytkownik podkreśla, że radio zostało podłączone przez standardowy adapter, a wcześniejsze radio było fabryczne. Dodatkowo, pojawiły się pytania dotyczące możliwości podłączenia kamery cofania i dekodera DVB-T do radia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA