Posiada taką o to kamerę (zdjęcie) lecz nie znam jaki to model jedynie co znalazłem napis na płytce LUNA3. Chciałem ją podłączyć pod rejestrator DVS-3116 lecz nie wiem jak skonfigurować ustawienia PTZ w tym rejestratorze by kamerą była możliwość sterowania.
Za pewne tak tylko teraz jak znaleźć odpowiednie ustawienie tam nie ma nic napisane oprócz oznaczeniia 1 do 8 i z jednej strony on.
Podlaczenie przewodu rs485 jest prawidlowe aA do A B do B
Zostaje metoda prób i błędów.
Najczęściej stosowany protokół to Pelco D i prędkość 9600
Tak bym ustawił w rejestratorze i próbował, zmieniać adresy itd.
Zapewne kamera jest od tego dystrybutora: http://luna-hd.de/3/cat-22.html Może napisz do nich to może ci manuala podeślą.
✨ Użytkownik posiada kamerę analogową oznaczoną jako LUNA3, którą chce podłączyć do rejestratora DVS-3116. Po podłączeniu kamery obraz jest wyświetlany, jednak użytkownik ma problem z konfiguracją ustawień PTZ. Kamera posiada złącza RJ45, zasilanie, RS485 oraz wyjście wideo. Użytkownicy sugerują, że sterowanie PTZ odbywa się przez RS485, a najczęściej stosowanym protokołem jest Pelco D z prędkością 9600. Użytkownik testuje różne ustawienia, w tym adresy i protokoły, ale nie uzyskuje oczekiwanych rezultatów. Wskazówki dotyczące podłączenia RS485 oraz ustawień przełączników dip-switch są również omawiane.