Witam, sporą część życia byłem dj-em (nie grajkiem) i po kilku wizytach na weselach poczułem że kurcze zagrałbym znacznie lepiej. Kiedyś chciałem wejść w temat imprez okolicznościowych ale nie było na to takiego popytu 8 lat temu. Teraz jest boom na wszelkie 18 nastki 40 - stki i wesela. Didżeje nie prowadzą oczepin a właśnie tego nie chciałem robić.
Mam 6 letnią przerwę i nie jestem na bieżąco ze sprzętem więc stąd moja prośba o nakierowanie.
1. Konsola zastanawiam się pomiędzy kontrolerami Serato. Sam kontroler bardziej skłaniałbym się do NUMARK ponieważ na tego typu imprezach nie jest wskazane miksowanie czy dodawanie sampli.
Denon DJ MC4000, NUMARK MIXTRACK PRO 3, Roland DJ-202
2. Jaki wzmacniacz ewentualnie 2. (jeden mam Dap Audio p-900)
3. Jakie kolumny?
3. Chcę dokupić bas aktywny ale tutaj mam wybrańca.
Po co ten post? chciałbym zarzucić małą sieć a nie robić researchu od podstaw.
Dodano po 25 [minuty]:
Jeśli chodzi o kolumny to zastanawiam się pomiędzy 4 x JBL EON615 albo YAMAHA DBR 10?
Mam 6 letnią przerwę i nie jestem na bieżąco ze sprzętem więc stąd moja prośba o nakierowanie.
1. Konsola zastanawiam się pomiędzy kontrolerami Serato. Sam kontroler bardziej skłaniałbym się do NUMARK ponieważ na tego typu imprezach nie jest wskazane miksowanie czy dodawanie sampli.
Denon DJ MC4000, NUMARK MIXTRACK PRO 3, Roland DJ-202
2. Jaki wzmacniacz ewentualnie 2. (jeden mam Dap Audio p-900)
3. Jakie kolumny?
3. Chcę dokupić bas aktywny ale tutaj mam wybrańca.
Po co ten post? chciałbym zarzucić małą sieć a nie robić researchu od podstaw.
Dodano po 25 [minuty]:
Jeśli chodzi o kolumny to zastanawiam się pomiędzy 4 x JBL EON615 albo YAMAHA DBR 10?