Witam, próbowałem podłączyc amplituner pod tv LG, kupiłem kabel koncentryczny, w menu tv ustawiłem wyjście optyczne, jednak jest brak dźwięku, sprzęt działa, ponieważ pod dvd wszystko jest ok.
Dołączam zdjęcia amplitunera
Załączniki:
IMG_20190701_151606.jpg(2.05 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
IMG_20190701_151609.jpg(1.82 MB)
IMG_20190701_151629.jpg(1.62 MB)
Chyba raczej optyczny...
Na panelu masz przycisk Input digital - ustaw na Auto, wejdź w Settings - Digital In i ustaw właściwie - póki co wejście tv masz ustawione jako analog.
Ok, w takim razie na panelu naduś SETTING - wejdź w DIGITAL IN, ustaw odpowiadającą Ci kolejność czyli 1TV 2DVD, wyjdź, sprawdź wtedy czy po wciśnięciu INPUT DIGITAL z lewej strony pojawi się napis DIGITAL AUTO.
Żadnych innych ustawień balansu/głośności poszczególnych głośników nie ma, sprawdź jeszcze w Adjust - Distance dla poszczególnych głośników, sprawdź też biegunowość - czy + jest do + podłączony.
✨ Użytkownik miał problem z podłączeniem amplitunera JVC-5042 do telewizora LG przez kabel optyczny, co skutkowało brakiem dźwięku. Po kilku próbach i wskazówkach od innych uczestników forum, użytkownik ustawił odpowiednie wejścia w amplitunerze oraz w telewizorze, co pozwoliło na uzyskanie dźwięku. Następnie pojawił się nowy problem z nierównym poziomem głośności między kolumnami, który również był omawiany, sugerując sprawdzenie ustawień balansu i biegunowości głośników. Wygenerowane przez model językowy.