yogi009 napisał: Dlatego preferuję jednak narysowanie schematu i generację PCB na jego podstawie. Wiem, wiem, stara szkoła pozwala tworzyć PCB w głowie

Widzę że Kolega buduje sobie poziom pisząc nic nie wnoszące posty byle tylko zdobyć punkty i przy okazji zaśmiecić wątek swoimi przemyśleniami. Kolego przeczytaj mój pierwszy post i podaj jeżeli wiesz konkretne rozwiązanie , odpowiedzi do tego wątku nie są tylko dla mnie lecz dla innych także. Na Elektrodzie jest pełno takich wpisów które nic nie wnoszą do poruszanego tematu. Administrator jak i Moderatorzy nic z tym nie robią bo i po co skoro ranking postów rośnie, a czy na temat to jest już nie ważne.
Moderowany przez Marek_Skalski:Kolega yogi009 napisał coś, co może nie rozwiązuje problemu, ale jest dobrą poradą.
Co do zarzutu o nabijanie postów, to może wrócimy do tematu jak Kolega już komuś pomoże, napisze jakiś artykuł lub zaprezentuje swoją konstrukcję, ponieważ na razie widzę skromny dorobek i takie uwagi są nie na miejscu.
Jeżeli Kolega ma zastrzeżenia do pracy moderatorów, to proszę się zapoznać z tym tematem: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1545455.html