logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lód w lodówce Amica BK 316.3AA - dlaczego nie wyłącza się i chłodzi non-stop?

Mateuszbli 27 Mar 2020 18:25 780 7
REKLAMA
  • #1 18565337
    Mateuszbli
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z lodówka Amica lodówka do zabudowy. Lodówka ciągle chodzi nie wyłącza się, jest w niej zimno a na ściance w górnej części oraz w prawym rogu całej ścianki pojawił się lód. Ktoś wie co mogło się stać i jak można to naprawić?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18565386
    Mateuszbli
    Poziom 2  
    Dzięki już się zapoznałem natomiast dalej nie wiem co może być przyczyną. Skąd ten lód w górnej części lodówki?
  • REKLAMA
  • #4 18565396
    grundigfan
    Poziom 12  
    Ocena: 55
    Lód jest pewnie dlatego, że cały czas chłodzi, u mnie było podobnie, gdy zapomniałem przestawić pokrętła i cały czas pracowała. To lód czy taki szron?
  • REKLAMA
  • #5 18565460
    Mateuszbli
    Poziom 2  
    Bardziej lód. Pokrętło było na 4, zmniejszyłem na 3 ale nic to nie dało. Jak wyłączę to przez chwilę jest cisza ale po chwilą włącza się i chodzi ciągle.
  • #6 18565995
    TermoT
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Najprawdopodobniej brak czynnika.
  • #7 18566095
    Mateuszbli
    Poziom 2  
    Pomimo tego, że w lodówce jest zimno?
  • #8 18566568
    jack63
    Poziom 43  
    Ocena: 2802
    TermoT napisał:
    Najprawdopodobniej brak czynnika.

Prawie 100%.. Dziura, a lodówka na złom.
    Szczególnie że:
    Mateuszbli napisał:
    na ściance w górnej części oraz w prawym rogu całej ścianki pojawił się lód.

Sciana ma być równomiernie(!) zaszroniona.
    A zimno to pojęcie ...względne. Nawet temperatur nie podałeś... O typie lodówki nie wspominajac. Amica tylko marka. Typów było wiele.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z lodówką Amica BK 316.3AA, która nie wyłącza się i chłodzi non-stop, co prowadzi do gromadzenia się lodu w górnej części urządzenia. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, w tym możliwość braku czynnika chłodniczego, co może wskazywać na nieszczelność. Użytkownik zmniejszył ustawienie pokrętła temperatury, ale to nie przyniosło efektu. Wskazano również, że ściana lodówki powinna być równomiernie zaszroniona, co nie ma miejsca w tym przypadku.
REKLAMA