logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zacinające się radio Android 9 w Toyocie Avensis T27 - jakie rozwiązania?

Lechero0 04 Maj 2020 20:14 14274 9
REKLAMA
  • #1 18669048
    Lechero0
    Poziom 9  
    Ocena: 15
    Cześć. Postanowiłem zakupić stację multimedialną android do toyoty avensis t27 (4Gb ram + 64Gb rom/android 9). Wszystko pięknie się udało zamontować, stacja działa ale... Gdy stacja dłużej popracuje zacina się. Nie da się nic zrobić, w ogóle nie reaguje. Wtedy jedynie pozostaje reset urządzenia przyciskiem obok kart SD. Dzieje się to przy włączonych mapach, Yanosiku i muzyce czy nawet gdy leci sama muzyka. Miał ktoś podobny problem lub czy wie co może być przyczyną? Robiłem już hard reset, odpinanie od zasilania czy aktualizacja MCU do starszej wersji. Napisałem do sprzedawcy, ale na razie kazał wysłać filmik z problemem na e-mail. Z góry dziękuje za pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 18828896
    994kowal
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    I jak problem rozwiazany? Mam identycznie i nie wiem o co chodzi :/
  • REKLAMA
  • #3 18829033
    Lechero0
    Poziom 9  
    Tak. Chińczyk wysłał nowe oprogramowanie i wszystkie problemy zniknęły
  • REKLAMA
  • #4 18829044
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    Więc zamieść je tutaj, może komuś się przyda i zamknij temat.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 18829077
    994kowal
    Poziom 2  
    Ocena: 5
    Bardzo bym prosił o takie oprogramowanie jeśli można. Z góry dziękuję
  • #7 18926588
    Gorgio19
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mam identyczny problem. Też podłącze się z prośbą o ten nowy soft od chińczyka.
  • #8 18926787
    Lechero0
    Poziom 9  
    Szczerze mówiąc mam bardzo słabe łącze żeby wysłać to oprogramowanie :/ jest to plik ponad 1gb, a mój internet niestety ma bardzo wolną prędkość wysyłania. Postarajcie się napisać do sprzedawców na Ali. Jeśli się nie uda, będę kombinował plik wrzucić na chomika.
  • #9 18926809
    Gorgio19
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Wersje MCU przed chwilą zaktualizowałem. Widzę znaczną poprawę szybkosci działania. YouTube już się nie wiesza, ale Mapy google niestety ciągle tak..... Skoro plik tyle waży to znaczy, że to nowa wersja androida, pewnie wersja 10. Jak to się wgl instaluje? Jest tam jakaś instrukcja?
  • #10 18927542
    Lechero0
    Poziom 9  
    U mnie sama aktualizacja MCU nic nie dała. Nowy oprogramowanie to Android 9, ale pewnie z jakąś poprawką. Oprogramowanie wrzuca się na kartę SD, po włożenie do radia samo wyskakuje zapytanie czy aktualizować. Jeśli zamawialiście z Ali, proponuję założyć spór ze sprzedawca, zawsze można liczyć na jakiś zwrot kasy i pewnie wyśle nowe oprogramowanie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował stację multimedialną Android 9 w Toyocie Avensis T27, jednak po dłuższym użytkowaniu urządzenie zaczyna się zacinać, co wymusza reset. Problemy występują podczas korzystania z map, aplikacji Yanosik oraz odtwarzania muzyki. Po próbach takich jak hard reset, odłączenie od zasilania oraz aktualizacja MCU, użytkownik skontaktował się ze sprzedawcą. Inni uczestnicy dyskusji również zgłaszają podobne problemy. Ostatecznie, jeden z użytkowników otrzymał nowe oprogramowanie od sprzedawcy, co rozwiązało problem. Wiele osób prosi o udostępnienie tego oprogramowania, które ma być plikiem ponad 1GB. Użytkownicy sugerują, aby skontaktować się ze sprzedawcami na AliExpress w celu uzyskania aktualizacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA