logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć tubę rozpraszającą do GDWT-8-150-8-PJ na estradę? Adaptery gwintowane?

marecky11 13 Paź 2005 23:55 3130 11
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 1898028
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    dołaczam sie do prośby kolegi :D:D ciekawe co taka tuba da oprócz poprawy wyglądu

ja myślałem kupić jakiegoś wielkiego piezaka aplharda np te515 bodajrze i urwać tube i doi stxa dać :]
  • REKLAMA
  • #3 1898912
    Sound Wave
    Spec od akustyki
    Ocena: 31
    z tego co mnie pamięć nie myli to tam niejest połączenie gwintowane tylko tubka jest przyklejona...
  • REKLAMA
  • #4 1898978
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 1899032
    irek2
    Poziom 40  
    Ocena: 385
    odklejanie tubki od GDWT8/150/8PJ i przyklejanie innej jest bez sensu. Nie lepiej kupic od razu tonsila GDWT12-19/150?
  • REKLAMA
  • #7 1899142
    marecky11
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Właśnie o cenę się rozchodzi, oraz o to, że tubkę mam :) tylko gwintowaną i znalazłem coś takiego jak adapter tylko nie wiem czy tego stx się do tego przykręci ? Bo w tym stx widzę 4 otwory , a w przelotce 3 :(
    Załączniki:
    • Gdzie znaleźć tubę rozpraszającą do GDWT-8-150-8-PJ na estradę? Adaptery gwintowane? Bez tytułu.JPG (5.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Gdzie znaleźć tubę rozpraszającą do GDWT-8-150-8-PJ na estradę? Adaptery gwintowane? 201276.jpg (10.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Gdzie znaleźć tubę rozpraszającą do GDWT-8-150-8-PJ na estradę? Adaptery gwintowane? GDWT-8-150-8-PJ.jpg (23.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 1904110
    irek2
    Poziom 40  
    Mozesz do tego STX-a dokupic nawet aluminiowa tube celestiona za ponad 100zl a i tak bedzie to gralo badziewnie!
    Nie bardzo wiem co ty wogule chcesz uzyskac?
    Silnik od malucha wsadzony do mercedesa nie zrobi z calosci mercedesa bedzie nawet gozej niz maluch!

Na wolumenie GDWT12-19 sprzedaja po 55zl. Co do oryginalnosci to szkoda gadac bo nawet te z allego po 90zl sa oszukane. Kupilismy ostatnio i bylo wiele bledow montazowych. Odwrotna faza bo cewka podlaczona odwrotnie, cewka nie oryginalna, brak podkladek pod wkrety, brak trzech gabeczek w srodkowej tybie tlumiacych rezonanse.
  • #9 1904482
    marecky11
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Widziałem x postów , zę ten głośnik jest bardzo dobry i wogóle, a teraz nagle badziewie ? To co kupić ? Tonsile , Eminency podrabiają i pewnie nie tylko :)

Chodziło mi o to czy taka tuba jest wogóle potrzebna i czy wrazie czego można jakoś przystosować ten głośnik do takiej tuby.

Dodano po 2 [minuty]:

Teraz mam piezo dexona to nie lepszy będzie ten STX ?
  • #10 1905916
    micho a
    Poziom 35  
    sranie w banie :D gra bardzo dobrze jest 100x lepszy od piezo i za ta cene jest NAJLEPSZY NA ŚWIECIE!!

generalnie mnie sie wydaje że oprócz wyglądu :D poprawi sie kierunkowośc bedzie w szereszym kącie grał (bo takto to na wprost jest masakra a wystrczy sie 10 cm odsunać i już ciszej :D

no to po 55 zł są gdwt a stx jest po 16 zł :D:D:D i koło 100db ma (wiem gdwt ma 103db) i 150 wat wole za 55 zł nakupić gdwt stxa i najwyżej dać takie poprzechylane 3 sztuki w rózne strony(lekkie wybrzyszenia że głóśniki nie prosto tylko na boki w jakiś fabrycznych kolumnach widziałem takie coś w wysokotonowych :D) niż 1 gdwt :D

Moderowany przez tomaszo:

Prosze nie przesadzac... i o odrobine zgodnosci z zaleceniami po prawej stronie okna odpowiedzi - tzw. "Rady"...

• #11 1906658
    irek2
    Poziom 40  
    Ten STX jest bardzo dobry jak na swoja cene ale jesli chodzi o prawdziwe granie to nie dorasta do piet tonsilowi. Prawdziwa efektywnosc STX-a ze zwrotnica wynosi ok 95dB a tonsil ciagnie ponad 100dB do konca pasma. STX ma te swoje 100dB w szczycie miedzy 2-3,5khz co powinna juz zabrac zwrotnica bo ten glosnik nie moze grac ponizej 4khz! Osobiscie dostaje po 2-50sztuk tych glosnikow i kazdemu mierze znieksztalcenia! Bo mamy wymagajacego klienta. Polowa odpada.
    Glosnik trzyma cisnienie ale ma problemy z jakoscia gra bardzo ostro bo ma sporo znieksztalcen ale to zalezy jaki sie trafi egzepmlaz. Jak ktos ma mikrofon generator i oscyloskop to moze obejzec co produkuje glosnik. Sinusoida wyglada jak trojkat.
  • #12 1916511
    micho a
    Poziom 35  
    nom gra bardzo ostro najgorzej brzmi na nim gitara elektryczna (zlewa sie w bezkształtny warkot przy większej mocy)

irek2 to jest głośnik z mojego punktu widzenia amatorski z dolnej półki estrady by stx(estrada dla bardzo biednych:D)i uważam że do kolumn dobrej klasy sie nie nadaje tam rządzi tonsil

natonmiast do nagłaśniania 18 jakiś małych imprez itd jest niezastąpiony :D
    tani i bezawaryjny

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy dostępności i zastosowania tuby rozpraszającej do głośnika wysokotonowego GDWT-8-150-8-PJ na estradę oraz możliwości użycia adapterów gwintowanych do montażu tuby. Uczestnicy wskazują, że w modelu GDWT-8-150-8-PJ tubka jest przyklejona, a nie gwintowana, co utrudnia wymianę tuby lub zastosowanie adapterów gwintowanych. Proponowane jest rozważenie zakupu głośnika GDWT12-19/150 z oryginalną tubą, jednak pojawiają się uwagi o jakości i autentyczności tych głośników, zwłaszcza z ofert internetowych. Porównano głośniki STX i Tonsil – STX jest tani i popularny do małych nagłośnień, ale ma wyraźne zniekształcenia i niższą efektywność, natomiast Tonsil oferuje lepszą jakość dźwięku i wyższą efektywność, choć jest droższy. Wskazano, że tuba rozpraszająca poprawia kierunkowość i szerokość kąta emisji dźwięku, co jest istotne na estradzie. Dyskusja podkreśla, że wymiana tuby w GDWT-8-150-8-PJ jest mało praktyczna, a lepszym rozwiązaniem jest dobór odpowiedniego głośnika z tubą fabryczną. Adaptery gwintowane mogą nie pasować ze względu na różne liczby otworów montażowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA