Witam.
Czy jest sens i oplaca sie samemu montować panele fotowoltaiczne i samemu je laczyc?
Ma to racje bytu?
Czy jest sens i oplaca sie samemu montować panele fotowoltaiczne i samemu je laczyc?
Ma to racje bytu?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamEdek45 napisał:lukas198820 napisał:Miejscem montazy tylko dach.Strasznie nie podobaja mi sie panele na posesji
A dachy z panelami są ładne ?
prose napisał:tylko o zmniejszeniu rachunków.
przemski79 napisał:Fakture mam dokładnie na 12060 - w tym sa panele falownik mocowania do dachu i paneli, kable. koncówki mc4 i peszle dostałem gratis - dokupilem tylko zabezpieczenie na jednego stringa na 1000V DC oraz bezpiecznik i druga skrzynka to zabezpieczenia AC oraz bezpiecznik 3 fazowy - wszystko na znanym portalu aukcyjnym uziom 1,5m koszt około 50 zl x 2 i do tego przewod zóltozielony mocawania i drut odgromowy - jakies około 200
Marco1030 napisał:Czy elekteyk z uprawnieniami był potrzebny?? Jaki zestaw masz?? I z czego czerpałeś info w sprawie montażu?? Pytam gdyż tez sam się zastanawiam nad instalacją .. 20 lat siedzę w budowlance różnego typu meble i zabudowy także ogarnołem sam!! To wszystko jak Puzzle!!!! Nic trudnego ale o elektryce nie mam pojęcia ale mam znajomych elektryków.. wiec damy radę.
Marco1030 napisał:przemski79 napisał:Fakture mam dokładnie na 12060 - w tym sa panele falownik mocowania do dachu i paneli, kable. koncówki mc4 i peszle dostałem gratis - dokupilem tylko zabezpieczenie na jednego stringa na 1000V DC oraz bezpiecznik i druga skrzynka to zabezpieczenia AC oraz bezpiecznik 3 fazowy - wszystko na znanym portalu aukcyjnym uziom 1,5m koszt około 50 zl x 2 i do tego przewod zóltozielony mocawania i drut odgromowy - jakies około 200
Czy elekteyk z uprawnieniami był potrzebny?? Jaki zestaw masz?? I z czego czerpałeś info w sprawie montażu?? Pytam gdyż tez sam się zastanawiam nad instalacją .. 20 lat siedzę w budowlance różnego typu meble i zabudowy także ogarnołem sam!! To wszystko jak Puzzle!!!! Nic trudnego ale o elektryce nie mam pojęcia ale mam znajomych elektryków.. wiec damy radę.