logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci.

DarekRz4 08 Sty 2021 15:11 2778 39
Najlepsze odpowiedzi

Dlaczego internet mobilny Orange w routerze ciągle zrywa połączenie i prosi o ponowne zalogowanie oraz wpisanie PIN-u karty SIM?

Najbardziej prawdopodobne jest to, że problem nie leży w Orange, tylko w routerze i warunkach radiowych: ZTE MF283V to stary model bez agregacji pasm LTE, a w Twojej lokalizacji sygnał na pasmach pojemnościowych jest słaby, więc połączenie zrywa i trzeba je zestawiać od nowa [#19172372][#19175112] Zanim kupisz kolejny sprzęt, zrób testy kartą Orange w telefonie z aplikacją NetMonster i speedtestem: najpierw w miejscu routera, potem na zewnątrz, i pokaż parametry sygnału, pasmo oraz eNB [#19168751][#19172372] W tej lokalizacji potrzebna jest antena zewnętrzna, najlepiej kierunkowa na 1800–2600 MHz; bez niej nie będzie normalnego internetu niezależnie od operatora [#19172372][#19175112][#19175394] Jeśli zmieniasz router, sensowne minimum to Huawei B535 z agregacją 2 pasm LTE, a lepsza opcja to B818 z agregacją 4 pasm LTE; MF283V warto oddać [#19175394] Osobno sprawdź kwestię PIN-u: na starych internetowych kartach Orange zwykle nie da się go wyłączyć w telefonie, trzeba wymienić kartę w salonie na bezPIN-ową, ale to nie rozwiąże samego zrywania połączenia [#19168556][#19168830]
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA
  • #1 19167927
    DarekRz4
    Poziom 24  
    Ocena: 163
    Witam.
    Koledzy mam problem. Posiadam internet mobilny Orange od 10 lat . Do tej pory działał bez zarzutu. Od jakiegoś roku coraz częściej miałem sytuację że nagle nie było internetu ( WiFi działa ) jestem połączony z routerem , ale internetu brak na różnych urządzeniach (2 tablety i laptop).
    Po wejściu w router okazuje się że muszę się zalogować i potem wpisać pin karty sim i internet jest. Po kilku godzinach / kilku dniach różnie znowu mam to samo . Kiedyś działo się to bardzo rzadko może raz na kilka miesięcy więc nawet nie interesowałem się tym dlaczego tak jest ( może jakaś awaria itp). Teraz natomiast było tak że po kilka razy dziennie byłem wylogowany-strasznie wkurzające. Pomyślałem sobie może router przenośny szwankuje bo ma już chyba z 10 lat. Kupiłem więc nowy router stacjonarny ZTE . Dobrze było chyba tydzień. Potem znowu to samo. Zadzwoniłem do Orange . Gość powiedział że może to być wina karty sim.Sprawdzał niby sygnał że jest ok . Dostałem nową . Konsultant powiedział że natychmiast się tym zajmą :) .............
    Z nową kartą sim dobrze było tez około tygodnia. Potem znowu to samo .Wczoraj znowu wieczorem dwa razy ta sama sytuacja. Nie wiem już co robić i czyja to wina. Router stary zawsze leżał w tym samym miejscu. Ten nowy także postawiłem w tym samym miejscu. Poziom sygnału pokazuje maksymalny. Mieszkam poza miastem. Maszt z którym się łączę jest zlokalizowany około 4-5km i ciągle jest to ten sam nadajnik bo stoi już tam kilkanaście lat . Poradzicie co robić bo już nie mam siły . Ze strony Orange nie wiem czy coś da się ugrać . Może źle szukam, ale nie znalazłem w sieci żadnego posta dotyczącego takiego problemu jak mój ............
  • REKLAMA
  • #2 19167940
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5735
    Kupowanie sprzętu w ciemno a tym bardziej słuchanie i.. z Orange jest błędem. Zaczyna się od podania swojej lokalizacji, jaki to router ZTE?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 19168003
    m.jastrzebski
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 863
    DarekRz4 napisał:
    Witam.
    Koledzy mam problem. Posiadam internet mobilny Orange od 10 lat . Do tej pory działał bez zarzutu. Od jakiegoś roku coraz częściej miałem sytuację że nagle nie było internetu ( WiFi działa ) jestem połączony z routerem , ale internetu brak na różnych urządzeniach (2 tablety i laptop).
    Po wejściu w router okazuje się że muszę się zalogować i potem wpisać pin karty sim i internet jest. Po kilku godzinach / kilku dniach różnie znowu mam to samo . Kiedyś działo się to bardzo rzadko może raz na kilka miesięcy więc nawet nie interesowałem się tym dlaczego tak jest ( może jakaś awaria itp). Teraz natomiast było tak że po kilka razy dziennie byłem wylogowany-strasznie wkurzające. Pomyślałem sobie może router przenośny szwankuje bo ma już chyba z 10 lat. Kupiłem więc nowy router stacjonarny ZTE . Dobrze było chyba tydzień. Potem znowu to samo. Zadzwoniłem do Orange . Gość powiedział że może to być wina karty sim.Sprawdzał niby sygnał że jest ok . Dostałem nową . Konsultant powiedział że natychmiast się tym zajmą :) .............
    Z nową kartą sim dobrze było tez około tygodnia. Potem znowu to samo .Wczoraj znowu wieczorem dwa razy ta sama sytuacja. Nie wiem już co robić i czyja to wina. Router stary zawsze leżał w tym samym miejscu. Ten nowy także postawiłem w tym samym miejscu. Poziom sygnału pokazuje maksymalny. Mieszkam poza miastem. Maszt z którym się łączę jest zlokalizowany około 4-5km i ciągle jest to ten sam nadajnik bo stoi już tam kilkanaście lat . Poradzicie co robić bo już nie mam siły . Ze strony Orange nie wiem czy coś da się ugrać . Może źle szukam, ale nie znalazłem w sieci żadnego posta dotyczącego takiego problemu jak mój ............

Z tego co piszesz karta ma włączone zabezpieczenie kodem PIN. Wyłącz je.
    Nie wiem czy to można i jak zrobić w routerze, ale jak wsadzisz ją do telefonu, to istnieje możliwość wyłączenia autoryzacji PIN. Czyli jak zresetujesz telefon/router to nie będzie oczekiwał na PIN tylko od razu się połączy.

Osobną kwestią pozostaje czemu tak często o ten PIN woła. Czy widzisz w routerze czas jego pracy? Nie masz jakichś restartów tego routera? problemów z zasilaniem który go resetują?
  • #4 19168017
    yogi009
    Poziom 43  
    Ocena: 2647
    Ja bym zaczął od telefonu do BOK Orange.
  • #5 19168423
    matek451
    Poziom 43  
    A ja bym nie marnował czasu a ni kasy na rozmowy z i.... w BOK, wcześniejsze rozmowy z nimi pokazały jacy to sa specjaliści, nie znam osobiście nikogo komu konsultanci BOK pomogli w takich kwestiach i dotyczy to wszystkich operatorów.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #6 19168452
    DarekRz4
    Poziom 24  
    matek451 napisał:
    Kupowanie sprzętu w ciemno a tym bardziej słuchanie i.. z Orange jest błędem.

A tego to już nie rozumiem o co ci chodzi ? Jakie kupowanie sprzętu w ciemno i słuchanie kogo ?? Na jakiej podstawie sadzisz że kupowałem sprzęt w ciemno ? Zapytałem się kolegi który prowadzi sklep czy jest to przyzwoity router . Powiedział ze tak wiec wziąłem . a nie w ciemno to jak ?? Router chodzi o wiele lepiej niż ta paczka papierosów która miałem z Orange. Zasięg wifi jest co najmniej 2x lepszy niż na starym . Poza tym objaw jest dokładnie taki sam jaki był ze starym 10 letnim routerem więc co da wymiana na kolejny ?
    Router to ZTE MF283V . Lokalizacja to Dąbrowica gmina Jastków .
    dzwoniłem już dwa razy do Orange i niż nie zrobili. jeśli chodzi o wyłączenie PIN to tez mi to ktoś podpowiedział więc podczas rozmowy z konsultantem wspomniałem o tym - Konsultant wyśmiał mnie ...........wiec nie drążyłem tego .

Kol Jaworski - Jeśli chodzi o restarty to na 100% nic takiego nie występuje. Podłączony jest pod gniazdko gdzie jest zegar elektroniczny i gdy zabraknie prądu resetuje się zegar więc widzę czy są zaniki zasilania. Czas jego pracy ? Możesz wyjaśnić co sprawdzić ? Chodzi o całkowity czas jego pracy czy jakieś inne dane ?
  • #7 19168468
    m.jastrzebski
    DarekRz4 napisał:
    matek451 napisał:
    Kupowanie sprzętu w ciemno a tym bardziej słuchanie i.. z Orange jest błędem.

A tego to juz nie rozumiem o co ci chodzi ? Jakie kupowanie sprzętu w ciemno i słuchanie kogo ?? Na jakiej podstawie sadzisz że kupowałem sprzęt w ciemno ? Zapytałem się kolegi który prowadzi sklep czy jest to przyzwoity router . Powiedział ze tak wiec wziąłem . a nie w ciemno to jak ?? Router chodzi o wiele lepiej niż ta paczka papierosów która miałem z Orange. Zasięg wifi jest co najmniej 2x lepszy niż na starym . Poza tym objaw jest dokładnie taki sam jaki był ze starym routerem więc co da wymiana na kolejny ?
    Router to ZTE MF283V .
    dzwoniłem już dwa razy do Orange i niż nie zrobili. jeśli chodzi o wyłączenie PIN to tez mi to ktos podpowiedział więc podczas rozmowy z konsultantem wspomniałem o tym - Konsultant wyśmiał mnie ...........wiec nie drążyłem tego .

Z powyższym wpisem ze konsultanci w BOK nic nie wiedzą, w 100% sie zgadzam.
    Zrob rozstrzygajzcy test. Wylacz telefon. Wsadz w niego ta karta sim i wlacz. Jak będzie chciał pinu to masz odpowiedz.
    Od 4 miesięcy mam internet lte orange. Wyłączałem na tej karcie autoryzacje pin, bo router za każdym razem sie pytał.
  • REKLAMA
  • #8 19168486
    yogi009
    Poziom 43  
    Ocena: 2647
    m.jastrzebski napisał:
    Z powyższym wpisem ze konsultanci w BOK nic nie wiedzą, w 100% sie zgadzam.

Ale mogą konsultować to z działem technicznym, ja w takich sytuacjach czekam aż coś zrobią z tematem.
  • #9 19168492
    DarekRz4
    Poziom 24  
    Dziękuje za odpowiedzi.
    Córka próbowała wyłączyć ten PIN , ale coś nie mogła tego zrobić . Jak to należy zrobić jeśli można prosić o poradę ?
  • #10 19168495
    matek451
    Poziom 43  
    Kolega robił cię w balona, sprzedał router wart maksimum ze 100 zł, zabytkowy , model sprzed 7 lat praktycznie nieprzydatny w dzisiejszych sieciach LTE gdy operatorzy stosują agregację pasm LTE. Polecam koledze to forum i moje posty, ma szanse się wreszcie czegoś nauczyć. A na i.. to konsultanci w Orange , to ostatnie miejsce gdzie się szuka pomocy.Takich problemów jak twój sa tu setki ale zaczyna się zawsze od podania lokalizacji a nastepnie wykonania testów na karcie Orange na telefonie z aplikacją https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.mroczis.netmonster&hl=pl i pokazuje się screeny z niej i speedtesty, test obok tego MF283 a potem na zewnątrz. PIN na karcie Orange nie wyłaczysz, można starać się o zmianę karty na bez PIN ale to nie jest rozwiązanie twojego problemu bo router zrywa połaczenie.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 19168515
    m.jastrzebski
    DarekRz4 napisał:
    Dziękuje za odpowiedzi.
    Córka próbowała wyłączyć ten PIN , ale coś nie mogła tego zrobić . Jak to należy zrobić jeśli można prosić o poradę ?

W każdym tel. Bedzie ciut inaczej wiec co do milimetra nie powiem. Zeby to wyłączyć trzeba ten pin rzecz jasna podać. Jaki model telefonu?
  • #12 19168556
    matek451
    Poziom 43  
    Na starych kartach internetowych Orange nie ma możliwości wyłaczenia PIN telefonem ani w inny sposób. Nalezy udać się do salonu i wymienić kartę na bezpinowa, teraz sa takie. Kiedyś pomagało posiadanie modemu cy routera który posiadał w FW mozliwość zapamiętywania kodu PIN ale to było dawno , taką opcję miały min modemy/ / routery brandowane przez Orange z ich FW.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #13 19168601
    m.jastrzebski
    matek451 napisał:
    Na starych kartach internetowych Orange nie ma możliwości wyłaczenia PIN telefonem ani w inny sposób. Nalezy udać się do salonu i wymienić kartę na bezpinowa, teraz sa takie. Kiedyś pomagało posiadanie modemu cy routera który posiadał w FW mozliwość zapamiętywania kodu PIN ale to było dawno , taką opcję miały min modemy/ / routery brandowane przez Orange z ich FW.
    W pierwszym poście jest napisane ze karta jest wymieniona.
  • #14 19168659
    DarekRz4
    Poziom 24  
    matek451 napisał:
    Kolega robił cię w balona, sprzedał router wart maksimum ze 100 zł, zabytkowy , model sprzed 7 lat praktycznie nieprzydatny w dzisiejszych sieciach LTE gdy operatorzy stosują agregację pasm LTE.
    bo router zrywa połączenie.

Każdy router zrywa połączenie ? Stary zrywał i nowy zrywa w identyczny sposób . To jaki nie będzie zrywał ?
    Skoro twierdzisz ze to zabytkowy router to polec mi jakiś niezabytkowy który nie będzie kosztował 1000zł i nie będzie zrywał połączenia . Ten mogę oddać bez żadnego problemu bo mam go z miesiąc raptem jest nowy i do oddania w każdej chwili. Ten który miałem (Airbox) działał absolutnie bez zastrzeżeń i nic nie zrywało przez jakieś 8 lat ( nie licząc sporadycznych raz na miesiąc lub dwa ) . Karta sim jest wymieniona . Ma kilka tygodni . Niestety ma PIN.
  • #15 19168707
    matek451
    Poziom 43  
    Ale ty masz w ..e to co ja napisałem , o co zapytałem i jakie testy masz wykonać, powtarzasz w kółko to samo. Nie zmienia to postaci rzeczy ze ten MF283 to starzyzna i szybko należy go oddać. Problem jest łatwy do rozwiązania ale wymaga współpracy.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #16 19168725
    DarekRz4
    Poziom 24  
    Nic nie mam w d... nie wiem skąd takie odczucia. Piszesz że router jest beznadziejny. Ok w poniedziałek go oddam , ale nie zostanę bez , wiec proszę podaj mi co mam kupić skoro ten zrywa .
    Nigdy nie robiłem tych testów wiec nie dziw się ze nie bardzo wiem o co chodzi . Jakbym był taki mądry w te klocki to bym sam rozwiązał problem . Nie bardzo to ogarniam więc pytam tu. Czy ten test mam robić na tej karcie sim z routera włożonej do telefonu czy po prostu na jakimś urządzeniu / telefonie z nim połączonym przez wifi ?

ps. I bardzo ci dziekuję za to że poświęcasz w ogóle swój czas .
  • #17 19168751
    matek451
    Poziom 43  
    Karta Orange, moze być ta internetowa, wkładasz do telefonu LTE Android na którym instalujesz tą aplikację, i pokazujesz screena z niej, na nim będą wszystkie potrzebne dane do tego speedtest. Test najpierw w miejscu tego MF283V a potem taki sam ale z telefonem na zewnątrz. Na tej podstawie dobiera się sprzet i anten zewnętrzną. No i podaje się miejscowość/ulicę gdzie korzystasz z Orange.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #18 19168768
    DarekRz4
    Poziom 24  
    Ok , zrobię to jutro , bo teraz nie mam dostępu do tej karty ( nie jestem w domu). Zamieszczę screeny jutro i jak będziesz miał chwilę to proszę sprawdź co na nich widać . Dziękuję za poświęcony czas.
  • #19 19168830
    jarek7714
    Poziom 27  
    Ocena: 117
    @DarekRz4 najprawdopodobniej masz kartę SIM Orange na której nie da się wyłączyć pinu (znam problem bo miałem takową), żaden BOK tu nic nie zdziała, tylko salon i wymiana karty (koszt 25zł). Nową wkładasz do dowolnego aparatu telefonicznego i wyłączasz pin.
  • REKLAMA
  • #20 19168932
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    Ocena: 1059
    Podepnę się pod temat jeśli mogę. Zrobiłem testy z programu poleconego przez matek 451 (swoją drogą chłopie szacun za wiedzę i rzeczowość) na telefonie LGk10, internet z plusa. I ni chu,chu z tego nie rozumiem. Mógłbyś mi coś podpowiedzieć. Mam plus już bez umowy i nie wiem czy przedłużyć. Aktualnie działa na modemie Huawei e3372 z ruterem DWR 116.
    Załączam screny;
    Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci.
    Dodam że prędkości duże nie są ale stabilne. Dzięki za odpowiedź. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci.
  • #21 19169006
    matek451
    Poziom 43  
    A w jakiej lokaliacji te testy, wykonane w domu i na zewnątrz bo na jednym screene parametry sygnału na LTE900 z BTS-a Zamość są dużo lepsze, pasmo nie warte uwagi ale stacja działa też na LTE1800 i na nim należy się skupić, wygląda ze na 1800MHz na zewnatrz sygnał jest słaby. Pokaż jakiś speedtest a co do sprzętu to do Plusa nawet E3372 wystarczy ale nalezy na nim wymusić pasmo LTE1800 i dokupić antenę na 1800MHz. Ale zrobiłbym u ciebie testy na zewnątrz na kartach Orange i T-mobile, stacja NetWorks Sypniewo dziala w agregacji Lte2100+1800+800 a ta w Zamościu na LTE1800+800.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #22 19169082
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    Zrobiłem na zewnątrz. Jest jeszcze przekaźnik w Gąsewie.
    Lokalizacja to Biedrzyce Koziegłowy 17
    Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci.
    Zastanawiam się czy nie dokupić do tego modemu anteny i nie zostać w Plusie. Płacę 25zł w SmartD za 60 Gb. Podpowiedz coś z anteną. Dzieki.
  • #23 19169150
    matek451
    Poziom 43  
    Telefon zalogował sie tym razem do LTE1800 na BTS-ie Zamość , sygnał słaby ale prędkości lepsze, masz blisko BTS PLAY Guty Duże z LTE2100+1800+800 więc kup sobie kartę Virgin i skorzystaj z 100GB a darmo, koszt tylko 5 zł za starter.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #24 19169167
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    matek451 napisał:
    masz blisko BTS PLAY Guty Duże z LTE2100+1800+800

Serdecznie dziękuję. O to mi chodziło. Kolega korzysta z tego BTS-a. Przypomniało mi się. Chyba z Play właśnie. Wychodzi na to, że w mojej okolicy Plus ma najgorszą infrastrukturę. Czas się rozstać z operatorem. W poniedziałek do Play wejdę.
  • #25 19172289
    DarekRz4
    Poziom 24  
    Witam
    Screeny na zewnatrz :

Dodano po 4 [minuty]:

Jeszcze jakies słupki :

Dodano po 3 [minuty]:

I teraz z miejsca gdzie stoi router :
    Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci. Internet mobilny Orange - ciągle wylogowuje z sieci.
  • #26 19172372
    matek451
    Poziom 43  
    I dla porównania test w domu przy MF283 i zawsze tez speedtesty. Ale juz teraz zgodnie z przewidywaniami widać gdzie jest problem, telefon na zewnatrz łaczy się w agregacji pasm LTE800+2600 z BTS-a na kościele pod wezwaniem Trójcy Świętej, Nałeczowska 94, sygnał na LTE800 dostateczny i do niego agregacja LTE2600 ze sladowym zasięgiem i szczatkowymi parametrami sygnału. Na kościele też LTE2100 i LTE1800 a sygnał na nich pewnie nieco lepszy ni na LTE2600. Stacja obsługuje agregację tych 4 pasm LTE, zakup do niego MF283v to upiorny żart, niezaleznie jednak od routera konieczna antena zewnetrzna.
    Dodatkowo test sygnału, pasma i eNB na MF283 za pomocą https://www.mediafire.com/file/tiw4mdq512hznh...atch-v3_%2528for_zte_mf283%252B%2529.zip/file i screen z niej i speedtest, pozwoli sprawdzić na jakim z pasm łaczy się router i z którym BTS-em i jakie ma parametry sygnału. W sasiadach pojawja się BTS NW Lublin-Migielna , tez na LTE800 ,stacja na Migielnej tez pracuje w agregacji LTE2600+2100+1800+800. Antena kierunkową można będzie sprawdzić obydwa, wymuszając połaczenia z kazdym z nich po kolei.
    W między czasie pomiary z wewnatrz i dostateczny sygnał na LTE800 z kościoła, pasmo z reguły nie warte uwagi i mocno obciązone, licą się tylko pojemnościowe LTE2600/2100/1800, moliwe ze router loguje się do LTE1800/2100 ale sygnał jest słaby i zrywa z nim połaczenie, stad konieczność uytkowania anteny zewnętrznej na 1800-2600MHz raz routera z agregacja 3/4 pasm , minimum ro router z agregacja 2 pasm LTE i wymuszaniem konkretnych pasm LTE.
    Tak wstępnie wyglada analiza twojego problemu, i...ci z Orange nie mają o tym zielonego pojęcia a kolega który ci wciasnał szrot niech sobie poczyta moje posty na forach to moze się czegoś nauczy na temat sprzętu.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #27 19172464
    DarekRz4
    Poziom 24  
    Nie wiem czy będę w stanie zrobić ci test sygnału pasma bo ściągnąłem ten program z linku , ale nie wiem co z nim zrobić :) ,
    Czyli sądzisz że zakup innego routera powinien poprawić sytuację ? Jeśli tak to jaki router proponujesz bo ten bez problemu oddam . Ale jeśli potrzeba zrobić koniecznie ten test to proszę napisz jak mam to uczynić. Pobrałem i rozpakowałem go i dalej nie wiem . Speed testy mam robić z karta sim włożoną do telefonu czy mogę to robić przez wifi ?. Pytania być może głupie , ale ja jestem od serwisu RTV. Z komputerami mam tyle wspólnego że korzystam z internetu :)
  • #28 19172586
    matek451
    Poziom 43  
    Speedtest na telefonie moesz zrobić przy routerze po WiFi, a co do aplikacji to pobieras, otwierasz , klikasz folder aplikacja i pokaze ci się okno z danymi, musisz być połacZony komputerem z siecią na MF283
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #29 19172801
    DarekRz4
    Poziom 24  

Takie dane speed testu , jednak mówiąc szczerze to za każdym razem wychodzi inaczej . Wczoraj jak robiłem to było po 10Mb/s down/up lub w tych okolicach , dzisiaj to jakieś malutkie wartości .
    tamtego programu nie potrafię uruchomić. Jak klikam w folderze windows tego rozpakowanego programu na jakieś okno to pojawia sie czarne okienko z IP routera prosi o login i jak wpiszę to pojawia się komunikat " proszę bądż cierpliwy ..... i tak w nieskończoność.
  • #30 19173336
    matek451
    Poziom 43  
    Wpisujesz admin a potem pojawja się Password i tez admin
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z mobilnym internetem Orange, który od roku często wylogowuje go z sieci, mimo że router działa. Po wymianie starego routera na nowy model ZTE MF283V, problem nadal występuje. Konsultanci Orange sugerują, że przyczyną mogą być ustawienia karty SIM z włączonym PIN-em, co powoduje konieczność ponownego logowania. Użytkownik rozważa wymianę karty SIM na taką bez PIN-u oraz zakup nowego routera, który lepiej obsłuży LTE. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące testów sygnału oraz konieczności zakupu anteny zewnętrznej dla poprawy jakości połączenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA