398216 Usunięty napisał: Grzegorz740 napisał: Jak się mylę to mnie koledzy poprawcie.
Mylisz się. Tam są dwie identyczne mechaniki magnetofonów. Regulacja powinna się znajdować na płytce podłączonej do głównego silnika w każdym z modułów. Jest to zresztą uwidocznione na schemacie; tak więc poradzając innym
Grzegorz740 napisał: Jakbyś przejrzał ową instrukcję to byś wiedział
Zacznij od siebie...
Każdy silnik główny posiada dwa regulatory - jeden od prędkości podstawowej, a drugi od zwiększonej przy szybkim kopiowaniu kaset.
Masz rację. Popełniłem błąd za który przepraszam.
Co do regulacji obrotów jest tak jak napisałeś.
Dodano po 5 [minuty]: amq0 napisał: Akurat w tym modelu są oddzielne silniki dla lewej i prawej kieszeni i są po 2 silniki na kieszeń, a potencjometrami w środku nie kręciłem, tylko tym który jest na zewnątrz po lewej stronie opisany jako pitch control
Potencjometry odpowiedzialne za regulację obrotów to RV72 - wysokie obroty oraz RV71 - normalne obroty. I za pomocą tych potencjometrów należy wykonać regulację obrotów.
Natomiast potencjometr RV601 (pitch control ) odpowiada za kontrolę wysokości dźwięku. Mam nadzieję ,że wróciłeś potencjometrem do położenia jakie było przed kręceniem bo w przeciwnym razie będziesz miał dźwięk albo za wysoki albo za niski.