logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Soundbar YAMAHA YAS-306 zawiesił się jak zresetować

marcindragal 28 Paź 2021 10:26 1266 3
REKLAMA
  • #1 19678256
    marcindragal
    Poziom 10  
    Witam. Soundbar Yamaha YAS-306, do jadalni według mnie super. Po roku czasu użytkowania bez uwag, w trakcie aktualizacji systemu w aplikacji telefonicznej zawiesił się (moja diagnoza jako laika). Nic nie idzie z nim zrobić zarówno za pomocą aplikacji jak i pilota. Po włączeniu wszystkie diody mrygaja równocześnie co około 5 sekund. Nic nie daje odłączenie od sieci lub przytrzymanie przez dłuższy czas przycisku zasilania. W instrukcji brak informacji w jaki sposób zresetować system. Według mnie podobnie jak w telefonach komórkowych wystarczy wcisnąć odpowiednie przyciski w jakiejś konfiguracji aby dokonać reset. Może ktoś pomoże w tym temacie. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
    Załączniki:
    • VID_20211028_102346.mp4 (10.85 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19678270
    DJCheester
    Poziom 28  
    Ocena: 960
    Witam w trakcie aktualizacji urządzenie nadpisuje pamięć wewnętrzna, jeśli z jakichkolwiek przyczyn aktualizacja zostanie przerwana czy to zabraknie prądu czy po prostu się zawiesi może skutkować tym że po restarcie się nie uruchomi. W soundbarach nie ma backupów softu jak w telefonach, prawdopodobnie wewnątrz jest pamięć SPI której zawartość została uszkodzona, nie obędzie się tutaj bez rozebrania soudbara wylutowania pamięci i zaprogramowania zawartości przy użyciu zewnętrznego programatora. Pozdrawiam...
  • REKLAMA
  • #3 19678571
    marcindragal
    Poziom 10  
    Dzięki za info. Faktycznie aktualizacja robiła się jakby chciała a nie mogła. trwało to ze 2h w międzyczasie telefon się wyładował. Nie wiem czy apka się zaktualizowała czy przerwała się ta czynność.
  • Pomocny post
    #4 19678630
    DJCheester
    Poziom 28  
    Ocena: 960
    No w takich sytuacjach jak pada bateria to tak się kończy, zawsze podczas aktualizacji należy zapewnić stabilne zasilanie czyli na czas aktualizacji podłączyć trzeba do ładowarki/zasilacza.
    Teraz pozostaje ta droga co pisałem wyżej. Pozdrawiam...
REKLAMA