logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Perfecta 16 + 4 czujki - schemat podłączenia do weryfikacji

misiek1 29 Mar 2022 14:37 4059 5
REKLAMA
  • #1 19953646
    misiek1
    Poziom 12  
    Witam, mam schemat podłączenia centrali i czujek jak poniżej, Perfecta 16 + czujki w konfiguracji 2eol/nc. Czy schemat podłączenia jest poprawny? czy jednak musiałbym to zrobić jakoś inaczej? Nie jestem pewien, czy tak to można zrobić, a przy identyfikacji urządzenia wyświetla mi tylko 1 urządzenie, co prawdopodobnie jest tylko manipulatorem LCD.

Perfecta 16 + 4 czujki - schemat podłączenia do weryfikacji
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19953735
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1222
    Schemat wygląda na dobry.
    Identyfikacja nie znajdzie czujek, bo one nie komunikują się z centralą tak jak manipulatory i ekspandery.
    Czujki trzeba skonfigurować w ustawieniach centrali ręcznie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 19954919
    misiek1
    Poziom 12  
    gkwiatkowski napisał:
    Schemat wygląda na dobry.
    Identyfikacja nie znajdzie czujek, bo one nie komunikują się z centralą tak jak manipulatory i ekspandery.
    Czujki trzeba skonfigurować w ustawieniach centrali ręcznie.

Dzięki za naprowadzenie, dokładnie brakowało tylko konfiguracji wejść, bo myślałem, że automatycznie zostaną wykryte, po dodaniu już działa.
  • REKLAMA
  • #5 20874824
    Skafander1
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Cześć,
    jak skonfigurować wejścia w ustawieniach centrali. Mam dokładnie tak samo podłączone czujki i też wykrywa mi tylko jedno urządzenia.
  • #6 20874857
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15475
    Skafander1 napisał:
    jak skonfigurować wejścia w ustawieniach centrali. Mam dokładnie tak samo podłączone czujki i też wykrywa mi tylko jedno urządzenia.

Przeczytać jeden z setek dostępnych tematów, jeden z tysiecy filmów na YT bądź przeczytać INSTRUKCJE - i nie - nie wykrywa Ci żadnego urządzenia ponieważ wszystkie należy skonfigurować samemu.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA