Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamhindoos napisał:Zamiast sprawdzać najłatwiej podrabialne elementy tzn naklejki, zrób benchmark dysku. Odczytaj dane ze SMART, przetestuj prędkości odczytu i zapisu, spróbuj zapisać całą powierzchnię.
KOCUREK1970 napisał:@SuperGracz
Gdzie i u kogo kupiłeś?
Obniżka z czego wynikała?
Samsung ma chat, można spróbować do nich zagadać.
SuperGracz napisał:Na shopee u chińczyka reklamującego się że jest wielką hurtownią z chin, a dlaczego zrobił obniżkę to nie wiem
SuperGracz napisał:
mjd79 napisał:bzdury gadasz. SMART nie ma wartości diagnostycznej w przypadku SSD
SuperGracz napisał:skoro kupiłeś "oryginalny" to pytanie jest bez sensuKupiłem oryginalny dysk samsunga po dużej zniżce i mam pytanie czy on jest oryginalny
mjd79 napisał:Ma, tutaj np. podpowie jaki kontroler siedzi w środku.SMART nie ma wartości diagnostycznej w przypadku SSD
KOCUREK1970 napisał:Odeślij, albo utylizacja.
E8600 napisał:Że podróba to pewne ale nie zaszkodzi sprawdzić jako on ma realną pojemność, szybkość oraz czy nie gubi danych.
dt1 napisał:Można to z ciekawości otworzyć (nie widzę plomb, chyba że śruby są pod naklejką) i pstryknąć foto, ciekawe czy wsadzili tam odpady, czy ma to jakikolwiek sens. Fajnie by było, gdyby było widać opisy na kontrolerze, pamięci DRAM cache (której pewnie nie ma) i pamięciach flash.
hindoos napisał:KOCUREK1970 napisał:Odeślij, albo utylizacja.
Ani jedno ani drugie. Niech zakłada spór i chińczyk oddaje pieniądze. Ale na to musi mieć dowód. Inna czcionka na naklejce to nie jest dowód. Ale 10% osiągów czy pojemności już jak najbardziej tak.
Kolobos napisał:Otwieraj spor o zwrot pieniedzy, dysk to podrobka do tego 100GB. Mozesz zrobic screen z wspomnianego Samsung Magician.
Na przyszlosc warto myslec przed zakupem, zamiast dwac sie tak bezmyslnie oszukac.
SuperGracz napisał:
Jest problem z tym dyskiem bo po wgraniu 100GB dane na nim się uszkadzają pomaga jedynie format i nie zawalanie powyżej 100GB a przed wgraniem 100GB szybki jak oryginał.
Kolobos napisał:Otwieraj spor o zwrot pieniedzy, dysk to podrobka do tego 100GB. Mozesz zrobic screen z wspomnianego Samsung Magician.
Na przyszlosc warto myslec przed zakupem, zamiast dwac sie tak bezmyslnie oszukac.
Kolobos napisał:Jak to nie bylo? Niska cena + chinczyk + shopee to za malo? Podaj link do oferty.
To odeslij w czym problem? https://help.shopee.pl/portal/article/109 tu jest napisane, ze odeslanie jest darmowe.
Trzeba byc wyjatkowo naiwnym zeby sie na takie rzeczy nabierac.
Shuwaks napisał:SuperGracz napisał:
Jest problem z tym dyskiem bo po wgraniu 100GB dane na nim się uszkadzają pomaga jedynie format i nie zawalanie powyżej 100GB a przed wgraniem 100GB szybki jak oryginał.
Czyli standard Chińczyka - dysk 100 GB udający 1 TB. Właśnie dlatego nie kupuje się od nich nośników pamięci.
Najczęściej w takich przypadkach w środku siedzi karta pamięci uSD. Ciesz się, że chociaż te 100 giga dostałeś.