Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamlukas198820 napisał:Czyli po całym obwodzie pomieszczenia jest cieńsza górna warstwa. No to tynk faktycznie bez sensu. Przyklej płytę tak jak kolega @wada opisuje. Możesz też kleić płytę na płytę w górnej części, żeby zgubić nierówność dół-góra, tylko nie oszczędzaj na jakości gruntu. Ceresit kup, bo te mrówkowe czy inne to woda z wapnem chyba.Dlatego jest taka różnica, bo podnosiłem strop. Facet, który wykonuje mi otwory okienne, obrobił je cegłą, dlatego jest taka różnica.
stanislaw1954 napisał:Na profilach i dopiero pustą przestrzeń wypełnił pianką.
stanisław1954 napisał:Jeśli chodzi o punkt trzeci, to czy to zrobimy na profilach, czy opierając płytę na kilkunastu śrubach, to efekt będzie podobny, pod warunkiem, że ściana ma być pionowa (po ukończonej pracy).
wada napisał:Płyty GK przykleić na pianę do płyt — wygłuszy, ociepli i wilgoć nie przejdzie na GK.
A wcześniej powkręcać pomiędzy kamienie garść śrub według płaszczyzny jakiegoś lasera.
Montaż płyt GK można spokojnie robić, nawet jeśli jest różnica do 7 cm.
wada napisał:spryskać to dobrze unigruntem, aby się nie sypało a potem płyty GK przykleić na pianę do płyt — wygłuszy, ociepli i wilgoć nie przejdzie na GK.
A wcześniej powkręcać pomiędzy kamienie garść śrub według płaszczyzny jakiegoś lasera,
Montaż płyt GK można spokojnie robić jak jest nawet różnica do 7cm.
PS.:
Fundamenty już zaizolowałeś ?
lukas198820 napisał:A może by te ściany wymórowac od góry do dołu białymi bloczkami doklejając je do tej kamiennej ściany?
Ma to sens, niby ściana będzie równiejsza , ale czy to będzie tańsza opcja?
lukas198820 napisał:Kolejna sprawa czy klejąc na placach te płyty to na tych kamieniach te ściany będą równo?