logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Digital mikroskope. Efekt pracy przerósł moje oczekiwania.

arwe 18 Lut 2024 12:37 483 9
REKLAMA
  • #1 20966828
    arwe
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Zakładam ten temat żeby uświadomić ludzi, że taka zabawka kosztowała 89zł w sklepie stacjonarnym.

Czarna zabawka na mapie obok kciuka. Rozmazany obrazek ekranu komputera z ciemnym, nieokreślonym przedmiotem. Ekran komputera wyświetlający szary trójwymiarowy obiekt z teksturą przypominającą żwir. Mapa Karaibów z zaznaczoną Kolumbią i długopisem wskazującym na obszar. Obraz z pikselami w niebieskim i białym kolorze na ekranie. Klawiatura i mapa świata na biurku Zbliżenie na mapę z zaznaczeniem krajów Ameryki Środkowej i Karaibów. Zdjęcie ekranu komputera wyświetlającego pikselowy obraz.

M z Kolumbia.
  • REKLAMA
  • #2 20967656
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1164
    Ważne, że sprawia ci radość.
    Cieszymy się twoim szczęściem.

Co prawda identyczne efekty daje mi soczewka z chińskiej lornetki, pozyskanej za darmo, ale nie można na niej nagrywać.
  • #3 20967715
    arwe
    Poziom 10  
    Wiesz, sam jestem zwolennikiem za darmo. Jednak soczewka czy lupa jest męcząca tak na jedno oko. Nie byłem świadom tego, że taka zabawka kosztuje jedynie 89zł. Dziele się tą radosną informacją z resztą nieświadomych użytkowników. Miałem propozycję kupna w bardzo dobrej cenie mikroskopu, dodam dwu soczewkowego. Zakupiony dla siebie, jednak nie sprawdził się i szukaja chłopaki kupca w cenie 1000zł. Nie poręczny. Do tej zabawki wystarczy statyw i mamy obraz na monitorze,np.2. Jak sam kolega słusznie zauważył, bajerów jest zdecydowanie więcej a w tym nagrywanie. Dla mnie? Bomba!
  • REKLAMA
  • #5 20968210
    arwe
    Poziom 10  
    Więcej kosztowało paliwo żeby pojechać do tego sklepu niż sama kamerka ;)
  • REKLAMA
  • #6 20968220
    Lukas6432
    Poziom 32  
    Ocena: 431
    Mogłeś choć nazwę tego czegoś podać, żeby szukać jak ktoś zainteresowany.
  • REKLAMA
  • #7 20968240
    puchalak
    Poziom 19  
    Ocena: 207
    arwe napisał:
    ... Nie byłem świadom tego, że taka zabawka kosztuje jedynie 89zł. ...

Przepłaciłeś. Widzę właśnie na alledrogo identycznie wyglądające badziewie za 37,90 pln i to ze smart-em. Linka nie wrzucam, żeby nie było że reklamuję.
  • #8 20968280
    arwe
    Poziom 10  
    Lukas6432 napisał:
    Mogłeś choć nazwę tego czegoś podać, żeby szukać jak ktoś zainteresowany.
    to chyba coś takiego. Piszę chyba bo w linku jest niby jakaś firma. Ja na pudełku nie widzę ani firmy, ani modelu. W instrukcji tez nie widzę. No name za jednak 35zł ;)

Dodano po 44 [sekundy]:

https://allegro.pl/oferta/mikroskop-cyfrowy-z...TqrgS7SWBCzkjzPTvFHVd-uyCr8mbovBoCU-IQAvD_BwE
  • #9 20968282
    LightOfWinter
    Poziom 38  
    Ocena: 918
    Zwykły mikroskop na USB razem ze swoimi zaletami i wadami. Zaletą jest niska cena, a wad ma sporo.
    Ważne że spełnia Twoje oczekiwania.

Najlepszy jaki miałem okazje testować pochodził z Delta optical. Te najtańsze z allegro były tragiczne. W mojej ocenie mikroskop optyczny stereoskopowy jest o niebo lepszy.
  • #10 20968291
    arwe
    Poziom 10  
    To mój pierwszy. Jak nie masz nic i nagle możesz sobie zobaczyć włosy na igle komara to jednak cieszy. Trzeba doceniać to, co się ma. Powtarzam, dla mnie bomba.

Dodano po 38 [minuty]:

LightOfWinter napisał:
    W mojej ocenie mikroskop optyczny stereoskopowy jest o niebo lepszy.
    Nikt nie uważa inaczej. Ale różni się znacznie ceną i w opinii kolegi nie poręczny. Jakość obrazu i rozdzielczość jest na 100% lepsza. To nie ulega wątpliwości. Ale ta zabawka na statywie ma ponad 1m zasięgu, co w przypadku np. tv 50 cali może być atutem no i obraz na monitorze. Nie męczy wzroku tak bardzo.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik dzieli się pozytywnymi doświadczeniami z używania cyfrowego mikroskopu zakupionego za 89 zł, podkreślając jego funkcjonalność i efekty pracy, które przerosły jego oczekiwania. Inni uczestnicy dyskusji porównują go z innymi urządzeniami, wskazując na różnice w jakości optyki oraz cenach dostępnych na rynku. Pojawiają się opinie o niskiej jakości obrazu w tańszych modelach oraz sugestie dotyczące alternatywnych rozwiązań, takich jak soczewki z lornetek. Użytkownicy podkreślają, że mikroskop na USB jest wygodny w użyciu, zwłaszcza w kontekście nagrywania i wyświetlania obrazu na monitorze.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA