Janusz_kk napisał: skąd wiesz że dziadostwo, mierzyłeś parametry że się tak autorytarnie wypowiadasz?
Bo przekonałem się że każda "antena" z Dalekiego Wschodu to dziadostwo. A parametry ...
Cytat:
... tylko utwierdzają mnie w tym przekonaniu.
Janusz_kk napisał: Bo 'siatka' jest właśnie takim dziadostwem, zbiera szeroko wszystko, yagi jest za to kierunkową anteną z dość wąską wiązką, jakbyś nie wiedział.
Ale siatkę już ma i wszystko na niej odbiera. Tylko częściowo ze wzmacniaczem lub bez. Co prawda kąt połowy mocy w siatce jest szeroki, ale jest to antena kierunkowa. A skoro znasz parametry kierunkowości proponowanych wyżej wyrobów "made in China", to je podaj.
Janusz_kk napisał: To mu nie pójdzie, przecież 'siatka' nie ma żadnego wzmocnienia dla MUX8 bo to nie jej pasmo.
To jakim cudem odbiera przy pomocy wzmacniacza ...
Tomeklulek napisał: gdy włączę zasilacz antenowy, to mam tylko mux 8
Oglądałeś film, do którego link podałem wyżej? Owszem, siatka to antena UHF, ale w sprzyjających okolicznościach odbiera VHF. I to całkiem nieźle.
Autor temetu nie przekona się co i jak moze odebrać na swojej siatce, dopóki nie zrobi z niej anteny pasywnej.
Jeżeli nadal będzie źle, możemy podyskutować o nowej antenie/antenach.
Tomeklulek napisał: właśnie kupiłem zasilacz za 30 zł i nie działa i jestem wkur.
Miałes kupić symetryzator, a nie zasilacz. Zasilacz już masz. Chociażby w dekoderze. Tak to jest, jak sie nie słucha porad.