Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamPlumpi napisał:Kolego! Czy jak chcesz wyleczyć zęby to dopytujesz na forum jak sie to robi i leczysz je samemu?
Moderowany przez Topolski Mirosław:Jest przycisk "zgłoś do moderatora" więc proszę go używać.
3.1.11. Publikowanie wpisów nie zawierających merytorycznej treści, zawierających szkodliwe porady, porady nie będące próbą rozwiązania problemu oraz publikowanie identycznych wpisów następujących po sobie lub powtarzających informacje ujęte w toku dyskusji.
3.1.9. Rozpowszechnianie treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku do innych Użytkowników lub osób trzecich.
adamimarta napisał:...Skrzynka była zmieniana z zabezpieczeń topikowych na ES-y przez elektryka, ...
Zvirek napisał:Nie musi patrzeć w umowę - w każdej sieci doprowadzonej przez operatora jest możliwe założenie RCD.Tak więc zerknij w umowę i nam podaj jaką twój operator doprowadza sieć.
CYRUS2 napisał:Zvirek napisał:Nie musi patrzeć w umowę - w każdej sieci doprowadzonej przez operatora jest możliwe założenie RCD.Tak więc zerknij w umowę i nam podaj jaką twój operator doprowadza sieć.
CYRUS2 napisał:Zvirek napisał:Nie musi patrzeć w umowę - w każdej sieci doprowadzonej przez operatora jest możliwe założenie RCD.Tak więc zerknij w umowę i nam podaj jaką twój operator doprowadza sieć.
Zvirek napisał:Czytaj post 13Chyba wiem o co Ci chodzi, ale zastosowałeś spory skrót myślowy.
Zvirek napisał:Wracając do twojego pytania - wszystko zależy jaki masz układ sieci - od tego zależy czy w ogóle możliwe jest podłączenie RCD.
Tak więc zerknij w umowę i nam podaj jaką twój operator doprowadza sieć.
stomat napisał:Plumpi napisał:Kolego! Czy jak chcesz wyleczyć zęby to dopytujesz na forum jak sie to robi i leczysz je samemu?
Kolego! Uczestniczysz w forum dyskusyjnym po to żeby pomagać czy żeby się mądrować? Nie chcesz pomagać? Nie pomagaj. Porady typu: "z problemem zdrowotnym - do lekarza, z problemem z samochodem - do mechanika, z problemem z wodą - do hydraulika" nie wnoszą nic do dyskusji.
Dalsza część postu może i sensowna i merytoryczna.
adamimarta napisał:Za dużo błędów? Tzn
Ogłoszenie zamieściłem swojego czasu na flexi o zmianie tropików na esy i odezwał się elektryk który się tego podjął ….. jak źle wykonał to chyba wszyscy z flexi to patałachy z każdej branży
Zvirek napisał:Nie, sieć rozdzielcza jest TN--C, a instalacja nie musi być TN-C.(może być 3-żyłowa)Proszę bardzo - gdy sieć jest TN-C i instalacja w domu również TN-C.
Plumpi napisał:To temat autora.Napisz co wg Ciebie jest nieprawdą i dlaczego.
tyqva napisał:Też tak uważam.Zamieściłeś półprawdy, nieprawdy i nieścisłości w takich ilościach, że nie ma sensu po kolei je prostować.
Plumpi napisał:To nie jest istotne w temacie autora.Co do pytania autora to nadal nie wiemy czy sieć zasilająca budynek to TN czy TT
CYRUS2 napisał:Plumpi napisał:To nie jest istotne w temacie autora.Co do pytania autora to nadal nie wiemy czy sieć zasilająca budynek to TN czy TT
adamimarta napisał:Otóż dlatego założyłem ten wątek ponieważ miałem problem polegający na tym iż gdzieś w poluzowało się w rozetkach zero i spaliło mi żarówki i były dwie fazy w gniazdkach w 2 pomieszczeniach , po wezwaniu elektryka to właśne stwierdził ,i właśnie powiedział dlaczego nie ma roznicowki , i dlatego też pytam grono znawców czy jest tu możliwość ,
adamimarta napisał:RCD na to nie pomoże.Otóż dlatego założyłem ten wątek, ponieważ miałem problem polegający na tym, iż gdzieś poluzowało się w rozetkach zero i spaliło mi żarówki. Były dwie fazy w gniazdkach w 2 pomieszczeniach.