Oto coś, nad czym GPT i ja pracowaliśmy, aby stworzyć symulator BL0937 do testowania OpenBeken na różnych platformach. Jest to szkic Arduino, który działa na ESP-WROOM-32 i jest obecnie podłączony do RTL8720DN/BW16E NiceMCU_RTL8720_V1 z uruchomionym OpenRTL. Szkic wykorzystuje PWM do symulacji CF, CF1 i SEL, umożliwiając OpenBeken interpretację sygnałów tak, jakby obecny był prawdziwy układ monitorowania zasilania BL0937.
Odczyty nie są jeszcze dokładnie realistyczne, ale jest to najbliższe, co udało mi się uzyskać do tej pory.
Przypisanie pinów i szczegóły konfiguracji można znaleźć w komentarzach do szkicu.
Zapraszam do korzystania, ulepszania lub modyfikowania go w razie potrzeby - wszelkie opinie są mile widziane!
Odczyty nie są jeszcze dokładnie realistyczne, ale jest to najbliższe, co udało mi się uzyskać do tej pory.
Przypisanie pinów i szczegóły konfiguracji można znaleźć w komentarzach do szkicu.
Zapraszam do korzystania, ulepszania lub modyfikowania go w razie potrzeby - wszelkie opinie są mile widziane!
Kod: Arduino