78db78 wrote: No dziś sobota i jak samochód sprzedany. Teraz to takie czasy trudno sprzedać i kupić.
Tak, auto sprzedało się w zeszłą sobotę i kupiła je osoba, o której pisze w pierwszym wątku. Auta nawet nie sprawdzał, powiedział, że wie o wszystkim, co było w ogłoszeniu, podpisał umowę zawierającą wyłączenie rękojmi i od tygodnia spokój. Auto potrzebował "na już" dla jakiejś ekipy remontowej. Wg google faktycznie osoba o takim nazwisku prowadzi firmę budowlaną.
Obiecałem, więc wklejam kilka cytatów z ogłoszenia. Treść ogłoszenia jest podpięta pod umowę i również podpisana przez kupującego. Wg mnie jako sprzedający bardziej się zabezpieczyć nie mogłem. Dziękuję wszystkim za rady.
Fiata Doblo, MultiJet 1,9, 105KM, przebieg 203tys
Kupione w komisie w Maju 2019 r., z przebiegiem 166tys km, jako bezwypadkowe, co zdaje się potwierdzać raport AutoDNA
Zalety
Auto pojemne, sprawne, użytkowane na co dzień... Jak na swój wiek ma bardzo zdrową karoserię...
Sprawne elektryczne szyby, sprawna klimatyzacja, czujniki cofania.
2 komplety opon.
Dołączam raport AutoDNA pobrane do auta.
Wady auta
Odpalanie – czasami mimo rozgrzania świec trzeba kręcić rozrusznikiem 5-7 sekund. ...... Możliwe, że trzeba zregenerować wtryski.
Nie działa ogrzewanie tylnej szyby...
Nie działa trzecie światło stop...
Lewe tylne drzwi czasami trzeba zamknąć 2 razy, bo inaczej centralny zamek nie zamknie auta. Najprawdopodobniej to kwestia regulacji...
Rdzawe naloty na prowadnicach drzwi tylnych...
Nie działają tylne głośniki...
Pęknięta obudowa głośnika w bagażniku...
Sprzęgło nie było wymieniane, a przy mocniejszym przyspieszaniu czasami się odzywa, więc w najbliższym czasie trzeba pomyśleć o wymianie.
W lutym 2025 auto było lekko uderzone w lewy tylni narożnik ...,popękał zderzak i jest lekko skrzywiony i porysowany narożnik klapy. Zderzak został wymieniony, a skrzywienie klapy w niczym nie przeszkadza, więc to zostawiłem..
Auto ma kilkanaście wgniotek, rys – normalne w pełnoletnim aucie.