Zakupiłem oscyloskop owon SDS1102, wiem że sprzęt nie najwyższych lotów. Mam wątpliwości co do szumu bez podłączonych sond. Zamówiłem od oryginalnego dystrybutora, jest dobry kontakt. Twierdzi że to jest normą, chociaż czytałem wcześniej, że takie przypadłości były w przypadku klonów hanmatek itp. Oto cytat odpowiedzi sprzedawcy:
"Cześć, to normalne, że słychać trochę hałasu. Możesz sprawdzić produkty Tektronix lub Deutsche i są takie same. Nie ma żadnych problemów z produktami.
Cześć, to ma trochę hałasu, co jest normalne. Możesz sprawdzić produkty Tek lub De, są takie same. Produkt jest w porządku. 😊"
Zamieszczam foty przy ustawieniach sond x1 i x10 z tą przypadłością.
Jeszcze dodam, że wszelkie kalibracje, wygrzewanie nic nie zmienia. Przy ustawieniu x10 na AC dochodzi nawet do 1,2V Vpp.
"Cześć, to normalne, że słychać trochę hałasu. Możesz sprawdzić produkty Tektronix lub Deutsche i są takie same. Nie ma żadnych problemów z produktami.
Cześć, to ma trochę hałasu, co jest normalne. Możesz sprawdzić produkty Tek lub De, są takie same. Produkt jest w porządku. 😊"
Zamieszczam foty przy ustawieniach sond x1 i x10 z tą przypadłością.
Jeszcze dodam, że wszelkie kalibracje, wygrzewanie nic nie zmienia. Przy ustawieniu x10 na AC dochodzi nawet do 1,2V Vpp.