Cześć, mam do Was pytanie odnośnie radarów lotniczych. Na Pomorzu na skraju miejscowości Leźno i Czaple powstaje radar kontroli ruchu lotniczego o dużym zasięgu (460 km). Przymierzałem się do zakupu domu w tej okolicy, do momentu, aż dowiedziałem się o radarze. Czy zna ktoś właściwości i wpływ takiego radaru na organizm człowieka? Czy zakup domu na górce, w odległości ok. 1 km od radaru, to dobry pomysł, czy lepiej sobie odpuścić?
AI: Czy wiesz może, jaki dokładnie model lub typ radaru będzie tam instalowany, albo na jakiej częstotliwości będzie pracował?
Radar lotniczy – stacja radiolokacyjna w formie wieży (ok. 40–43 m)
AI: Czy w Twojej rodzinie są osoby szczególnie wrażliwe na promieniowanie (np. dzieci, kobiety w ciąży, osoby z chorobami przewlekłymi), czy chodzi raczej o ogólne obawy zdrowotne?
Chodzi o ogólne obawy
AI: Czy wiesz może, jaki dokładnie model lub typ radaru będzie tam instalowany, albo na jakiej częstotliwości będzie pracował?
Radar lotniczy – stacja radiolokacyjna w formie wieży (ok. 40–43 m)
AI: Czy w Twojej rodzinie są osoby szczególnie wrażliwe na promieniowanie (np. dzieci, kobiety w ciąży, osoby z chorobami przewlekłymi), czy chodzi raczej o ogólne obawy zdrowotne?
Chodzi o ogólne obawy