Cześć, pewna firma montowała mi kuchnię w nowym mieszkaniu wraz z podłączeniem AGD. Niestety podłączyli płytę indukcyjną w taki sposób, że po jej włączeniu wyzwala bezpieczniki. Zgłosiłem to im niestety po fakcie i czekam sobie teraz, aż łaskawie odpowiedzą na moje zgłoszenie reklamacyjne. Nie chcę więc zlecać diagnozy problemu/naprawy elektrykowi i ponosić tego kosztu, bo oni powinni to naprawić, ale chciałbym się spróbować dowiedzieć, co może być nie tak.
Jestem zielony w temacie, więc proszę o wyrozumiałość. Jedyne, co jestem w stanie przekazać, to zrzut ekranu z instrukcji obsługi płyty oraz zdjęcie podłączenia.
Czy da się na tej podstawie wywnioskować, czy podłączenie jest w porządku? Jest jeszcze możliwość, że problem leży po stronie instalacji, choć wątpię, bo przeróbki w niej wykonywał raczej sprawdzony elektryk.
Model płyty: Samsung NZ64B5046KK
Jestem zielony w temacie, więc proszę o wyrozumiałość. Jedyne, co jestem w stanie przekazać, to zrzut ekranu z instrukcji obsługi płyty oraz zdjęcie podłączenia.
Czy da się na tej podstawie wywnioskować, czy podłączenie jest w porządku? Jest jeszcze możliwość, że problem leży po stronie instalacji, choć wątpię, bo przeróbki w niej wykonywał raczej sprawdzony elektryk.
Model płyty: Samsung NZ64B5046KK