Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamLEDówki napisał:Nie wiadomo jak rzetelne są podane informacje i jak był określany prąd szczytowy i znamionowy.
franciszekdolas16 napisał:Tego się właśnie obawiałem, że chińczyk daje 100 A, ale w maksie i może się grzać. Będzie to chodziło jednorazowo ok. 1 godziny i posiada wentylator, ale to niewiele może dać. A może ma ktoś namiar na taki regulator? Czy tylko falownik wchodzi w grę? Dodano po 42 [minuty]:Tak pisze producent, to jest zasilacz, który będzie zasilał elektryczne wspomaganie kierownicy, które to z kolei będzie napędzało maszynkę do mielenia mięsa.
franciszekdolas16 napisał:Jedna, odpowiednio dobrana przekładnia ślimakowa (strata na momencie niewielka) i po temacie, robiłem tak dla sąsiada do maszynki do mielenia/wilk (1,5kW, ok. 1400obrotów, silnik używany typowy z hydroforu bo taki był pod ręką, zasilanie siła) bo dla psów mielił odpady z kurczaków i żadna kość nie zatrzymała silnika. Amatorskie zasilanie z 12V(?) mocą 1kW (??) z regulacją obrotów to jakieś nieporozumienie a elektronika siłowa, zwłaszcza przy amatorskim wykonaniu, niezawodna nie jest, maszyna ma pracować niezawodnie aby zarabiać a nie czekać na kolejną naprawę.silnik AC musiał by mieć ok 1kw do tego reduktor obrotów, potrzebne jest ok 90 obr./min(koszt ok 800zł) największym minusem takiego rozwiązania jest jednak masa i gabaryty. Masz kolego rację tu się liczy moment obrotowy dlatego obawiam się że przy zmiejszonych obrotach silnik nie będzie miał siły
franciszekdolas16 napisał:To jest moc ale samego silnika. Po nim jest przekładnia ślimakowa zmniejszająca obroty ok. 15 razy (tak przynajmniej zrozumiałem z opisu), więc na wyjściu motoreduktora mocy będziesz mieć aż nadto.Niestety te motoreduktory mają za małą moc 0,37 kW.
398216 Usunięty napisał:na wyjściu motoreduktora mocy będziesz mieć aż nadto
ArturAVS napisał:Nie mocy, a siły