Rozłóż te czujniki i przekaźniki nóżkami do góry i zrób zdjęcie, może będzie się dało sensownie dorysować połączenia.
Pomogłem? Kup mi kawę.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamacctr napisał:W czujniku jest kontaktron, przeznaczony do małych prądów ~100mA, który może być normalnie zwarty lub rozwarty.
radiko81pl napisał:Po lewej czujniki już w rynnie, górne czarne kable, dolne żółte.
Mariusz Ch. napisał:ale nie widziałem nic o analizie w chwili T zero, to znaczy w momencie zamknięcia kontaktronu czujnika górnego
gklub napisał:Problem ze schematem acctr >>21770469 wynika z tego, że po załączeniu górny czujnik przez kilka-kilkanaście milisekund zasila i przekaźnik i silnik.
Aleksander_01 napisał:Silnik tyż ? ... i dlaczego tylko przez kilka milisekund
radiko81pl napisał:wziąłem router taki na 12 V no i bajka się skończyła — ten faktycznie ma większy pobór
radiko81pl napisał:tego co zakreslil proponuje diodę między 86 a 87
radiko81pl napisał:W miejscu diody są cztery, ułożone wzdłużnie.
radiko81pl napisał:czy można tym sposobem wykorzystać go i podłączyć go w miejsce proponowanej diody LED jw na obrazku?
gklub napisał:radiko81pl napisał:Proponowany wcześniej led nie pokaże stanu wody tylko czy pompka jest aktualnie zasilana.czy można tym sposobem wykorzystać go i podłączyć go w miejsce proponowanej diody LED jw na obrazku?