Mam kilka czujników temperatury i wilgotności Tuya ZY-TH01ProCB3S_v1.4 z wyświetlaczem LCD; patrz załączone zdjęcia.
Próbowałem użyć CloudCutter na pierwszym z nich i wydawało się, że poszło dobrze i udało mi się przeflashować go OTA z tym, co teraz zakładam, że jest śmieciem.
Próbowałem więc przeflashować go za pomocą szeregowego adaptera TTL...
Problem pojawia się, gdy próbuję zresetować kartę za pomocą pinu Reset na karcie CB3S; nic się nie dzieje.
Próbowałem podłączyć się bezpośrednio do karty CB3S, ale nawet jeśli podłączę zasilanie i TX/RX bezpośrednio do pinów, nadal zasila wyświetlacz LCD i nie resetuje się.
Czy ktoś ma jakieś pomysły, gdzie idę źle z tej płyty, proszę?
AI: Czy możesz podać więcej szczegółów lub schemat podłączenia adaptera szeregowego TTL do karty CB3S, w tym jakich pinów używasz i jakie napięcie dostarcza adapter?
Próbowałem zarówno do pinów jak na zdjęciu jak i bezpośrednio do karty CB3S.
Adapter TTL wysyła napięcie 3,3 V.
AI: Jakie dokładnie kroki wykonujesz, aby spróbować wprowadzić CB3S w tryb flashowania - czy trzymasz jakieś przyciski lub używasz określonych ustawień oprogramowania (takich jak szybkość transmisji, sekwencja resetowania itp.)?
Próbowałem nacisnąć przycisk raz, kilka razy i przytrzymać go. Próbowałem uziemić lewy górny pin (RST) na CB3S. Próbowałem 9600, 115200 i 1 000 000 bodów. Wypróbowałem BK7231 Easy UART flasher na moim laptopie z systemem Windows i ltchiptool na moim laptopie z systemem Linux.