logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microsoft Office 2021 BOX – dezaktywacja legalnego klucza, brak wyjaśnień od MS

max-bit 08 Sty 2026 09:38 519 4
REKLAMA
  • #1 21802576
    max-bit
    Poziom 34  
    Ocena: 850
    Microsoft dezaktywuje klucze.
    Jako, że posiadam, a raczej posiadałem Org BOX wersje MS Office w wersji 2021, użytkowałem sobie go.
    I pewnego dnia - oj dezaktywował się?
    Piszę do MS, co to się odjaniepawliło?
    Pisze nie jaki ANOP (oczywiście z kraju gdzie sobie wesoło szaleje Rabies).
    I co się dowiadujesz, ano, że klucz jest nieprawidłowy, ale aby się dowiedzieć dlaczego czy i dlaczego został umartwiony NIC ci owy ANOP nie powie.
    Skasowaliśmy Pana klucz i co Pan nam zrobi...
    Klucz - a raczej pudełko został jak najbardziej legitnie zakupiony za granicą (klika lat temu), ale co tam, niech se kupi nowy i bym zrozumiał jeśli klucz był by kupiony na OLX za kilka PLN (pełno tego), ale BOX org?

No nic... Widać tylko, że kupowanie org produktów to głupi pomysł.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21802637
    Mateusz_konstruktor
    Poziom 37  
    Ocena: 1103
    max-bit napisał:
    Klucz - a raczej pudełko został jak najbardziej legitnie zakupiony za granicą (klika lat temu), ale co tam, niech se kupi nowy i bym zrozumiał jeśli klucz był by kupiony na OLX za kilka PLN (pełno tego), ale BOX org?

Czy ten produkt nie ma umowy licencyjnej narzucającej ograniczenia ze względu na język lub rejon?
  • REKLAMA
  • #4 21802696
    max-bit
    Poziom 34  
    Ocena: 850
    Nic mi o tym nie wiadomo
    To raz dwa
    Po to kupiłem box ika aby właśnie nie dzielić czy nie kupować 10000 razy sprzedawanego klucza z właśnie jakieś dużej umowy ... widać jakie to było GŁUPIE myślenie.

A jeszcze tym bardziej ze sam MS nie wie dlaczego wywalił do kosza Klucz. Ciapciuch napisał Mi Klucz w koszu i co mi zrobisz ? Bo po pytaniu a dlaczego napisał że BO TAK. i Jak by napisał ze np to miało jakieś ogr regionalne albo coś to miał bym od biedy jakaś wiedzę (ba nawet mogli by wymyślic coś dla picu ale po co ? aż tak się męczyć)

Teoria Badawcza
    Frajer(rzy) kupili to mi im zrobimy psikusa wywalimy ileś kluczy (random ?) do kosza a ci Frajerzy kupią nowe (bo jak kupili org tzn że głupi) a ci pewnie w większosci pomyślą no cóż moze lic sie skonczyła moze tak jest to trzeba kupić nowe ... czytaj frajer kupił nowe to jeszcze raz kupi nowe.

No to jak tak to nauczka nie kupować box-ów.

A napisali mi ze mam się skontaktować z sprzedawcą :) no dobre tak napisze do sklepu ze 4 lata temu kupiłem u nich offica i teraz mi przestał działać i tak na pewno sklep mi da nowy. Ci po drugiej stronie pewnie by pospadali ze śmiechy ... (mogły by być nawet ofiary ze śmierciami włączenie w wyniku uduszenia ze śmiechu)

Reasumując to MS - SYF

PS. Ciekawostka poznawcza jak zaczynam rozmowę (nie ważne jakie wsparcie) a po drugiej stronie jest mieszkaniec kraju Gdzie są Święte Krowy to oznacza to jedno NIC a NIC nie załatwię NICZEGO się nie dowiem i w na 100% (słownie sto % można dalej nie prowadzić dyskusji) co już lata temu zauważyli nie tylko ja czy HR... terzy.
    Jak tak dalej pójdzie to ... utoniemy jak w tym filmie idiokracja i nie tylko przez naszą samogłupotę.
    Dziś to jedyny ratunek to tylko ewakuacja do Chin
  • #5 21802714
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1092
    A tak przez ciekawość spytam:
    Co zwraca ShowKey Plus gdy wpisać ten Pański klucz w wierszu Check edition?
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
REKLAMA