Kupilem sama S15 z silnikiem - 1HC102 - silnik jest rozebrany -dostałem w pudelkach... Kilka pytań -panewka od strony kola zamachowego - czy to zwykła tuleja mosiężna? czy jest coś jeszcze? - ta tuleja aktualnie jest ciasno na wale - widać ze obracała się w obudowie - nie na wale... - Chyba coś nie tak - raczej nie powinno tak być - zgadza się? Co to może oznaczać - czyżby zatarła się na wale? - Nie powinno być jakiegoś klinka trzymającego panewkę w obudowie? Nie ma jakiegoś dużego luzu w tej obudowie - choć nie jest ciasno - Jest powiedzmy lekko luźno w gnieździe obudowy i mocno ciasno - nie do ruszenia na wale.... Jeśli to nie jest poprawnie da się coś z tym zrobić czy szukać innego silnika... w tym mam jeszcze wyszczerbione kola rozrządu... choć jeszcze się kręcą, ale raczej do wymiany... tłok zatarty - dostałem nowy.... Cylinder zatarty nie jest, choć jest zmatowiony w jednym miejscu i delikatnie wyczuwalny próg.... a wiec przynajmniej honowanie, a w sumie zakładając nowy tłok to pewnie pasuje wymienić też cylinder...