Chciałbym zaprezentować zaprojektowane przeze mnie i również przeze mnie wykonane płytki do modyfikacji amplitunera Radmor 5102 i podobnych. Płytki te zamieniam z orginalnymi płytkami PWM w amplitunerze. Nie chcę się rozpisywać o zmianie brzmienia, bo to dość subiektywne odczucia, ale napiszę tylko że zmiana jest zauważalna i to na plus. W układzie zastosowałem trochę nowocześniejsze i bardziej zaawansowane rozwiązania od orginału. Między innymi para różnicowa obciązona lustrem prądowym, układ kaskody sterujący tranzystory mocy, czy źródła prądowe na tranzystorach.
Poniżej zamieszczam zdjęcie płytek, zdjęcie Radmora w którym te płytki pracują oraz dla tych którzy sami by chcieli taki układ zbudować rysunek ścieżek. Schemat oraz szerszy opis znajduje się na mojej stronie www.futuretrek.neostrada.pl w dziale projekty/5102. W dziale modyfikacje jest opis Radmora, w którym zainstalowałem te płytki.
Może ktoś będzie chciał samodzielnie zmodyfikować swojego Radmora. Chętnie pomogę w miarę możliwości oczywiście.
Poniżej zamieszczam zdjęcie płytek, zdjęcie Radmora w którym te płytki pracują oraz dla tych którzy sami by chcieli taki układ zbudować rysunek ścieżek. Schemat oraz szerszy opis znajduje się na mojej stronie www.futuretrek.neostrada.pl w dziale projekty/5102. W dziale modyfikacje jest opis Radmora, w którym zainstalowałem te płytki.
Może ktoś będzie chciał samodzielnie zmodyfikować swojego Radmora. Chętnie pomogę w miarę możliwości oczywiście.