jak kupięłm sobie Canona A60- od A40 różni sie chyba tym że można nagrywac filmy z dzwiekiem i ma lepszego procka od grafiki, mozna go podłaczyc pod TV. A70 ciutke droższy ale rzetwornik 3Mpikswle i wieksza rozdzielczosc kręconych fimów.- tyle pamietam, moze mnie ktoś ewentualnie sprostowac...
Canona kupiłęm w polsce, z orginalna polską gwarancją za ... ok 1050zł

... trza miec znajomosci!
poczatkowo polowałem na jakiegos "miediatecha" juz nie pamiętam jakiego i prawie bym go kupił (coś chyba 680zł), ale młody mnie siła odciagną,
z Aparatu jestem bardzo zadowolony, pod każdym wzgledem jest OK z małymi wyjątkami. Drażni mnie tylko to że podczas nagrywania filmiku aparat dobiera parametry tylko podczas "rozpoczecia nagrywania. Czyli jak zaczynamy w ciemnym pokoju to wychodzac na pole aparat nie dobierze czułosci - film bedzie za jasny. w zasadzie nie jest to uciążliwe, ale mam pewien nie dosyt....
każda cyfrówka lubi baterie, ja dokupięłm kompel ładowarka+ aku NiMh GP 1600mAh- starczy na kilakset zdjeć, podczas gdy niektóre bat. alkaiczne nie dociagną nawet do setki...
Co najważniejsze te canony maja szeroki wachlarz ustawień manualnych- jak w zwykłej lustrzance. gdzie automat nie da rady, tam dasz rade ty...
bie mówiąc o tym że mozna uzyskac bardzo ciekawe efekty!. Współczuje urzytkowniką cyfrówek full autowmat....
jest jeszcse fajny bajer który mnie totalnie zaskoczył. do aparatu można w grać rózne dzwięki i obrazki (np; jakieś powitalne). tutaj nawet najwiekszy smutas sie usmiechnie do fotki, jak robiac mu zdjecie z samowyzwalacza uszłyszy odgłos np: wielkiego pierda, albo meczonej kaczuszki do zabawy w wannnie...

--- efekt mórowany. wypadało by dokupic jeszce jakąć CFke bo w zestawie jest tylko 16M (kilkanasćie zdjeć w super rożdzielczosci). optyczny zomm 3x a cyfrowy chyba 4x- też sie przydaje, choć zdjećia z zoomem cyfrowym nie są fajne.
mówicie o przetworniakch 4Mpiksele w aparacie z przed dwóch lat albo za kilka set złotych... gwno prawda, ta rozdzielczosć to chyba jest interpolowana (czyt. gwno warta) przed dwoma laty to takie przetworniki były chyba w profesjonalnym sprzecie, a i teraz niezle kosztuja.
ogólnie to polecam ten aparacik, jest wart tych pieniedzy (na allegro za ok 1200- ale z "europejską" gwarancja).
w skali szkolnej dał bym 5+

sory za wywód...