Witam. Zlozylem sobie taka bardzo prosta ale za to barrdzo pomocna zabawke jest nia mianowicie maly regulator obrotow wiatraka. Wlozylem ta cala konstrukcje w panel od komputera i jest niezly efekt. Ta konstrukcja posiada nie tylko regulacje obrotow ale tez ma mozliwosc wylaczenia wiatraka, gdy jest nam nie potrzebny bo komputer nie chodzi na max obrotow a wiatraki sa glosne to aby odciazyc ucho mozna sobie wylaczyc jeden lub dwa wiatraki tzn. zalezy ile kto ma w swoim kompie wiatrakow np. ja mam w swoim 1 w zasilaczu, 1 na procku, 1jeden na grafice i 2 w obudowie. Musze przyznac ze ten uklad jest tez pomocny do tego aby obnizyc koszty uzytkowania komputera poniewaz gdy cos sciagamy albo cos innego co do tego komputer musi ciagle chodzic przez 24h na dobe to sie pozbywamy w moim przypadku 2 wiatraczkow i jest cicho w pokoju i pobiera mniej energii komputer. Wykonanie calego urzadzenia nie zajelo mi wiecej niz 1,5h, staralem sie to zrobic jak najlepiej pod katem wygladu bo to mialo byc w komputer wlozone. Wstawiam fotki do lookniecia ale jakosc nie jest zadowalajaca, na zywo wyglada o niebo lepiej.
Fajne? Ranking DIY