logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piramida Wytwarzjąca napięcie od 6v do 16v Działające Urządzenie !

quaku23 02 Lip 2011 17:38 24833 74
  • #1 9673904
    quaku23
    Poziom 10  
    Witam
    Temat Free Energy jest co dla niektórych bardzo drażniący (wolą płacić krocie za coś co jest za darmo i nas otacza :D ) i tylko krytyka i nic więcej szok jak przeglądam forum i czytam wypiwiedzi kolegów co niektórych a ja chcę się podzielić Schematem i Urządzeniem które naprawde działa i możecie sami to przetestować ! ja już to zrobiłem dlatego chce udostępnić to co inni też zrobili ( nie jest to mój pomysł )
    Sznowni koledzy dam wam pare linków które sami sprawdzicie i do pracy :)
    proszę tylko o przebadanie poważnie tematu i zapraszam do zrobienia urządzenia
    ja sam zrobiłem owe urządzenie zajeło mi to ok. 2-3 tygodni (brak czasu) koszt budowy to ok 150zł (+/- 10%). Na wstepie pragne podziękować Panu Flavio Thomas nick Nanotec99 (australia)
    za super podejście do tematu ( nie każdy daje za darmo takie rzeczy , wiekszość by zaraz chciała Krocie za podobne urzadzenie chciwośći i zachłanność ludzka niezna granic !)
    projekt:
    TPP Pyramide Projekt
    Home url
    http://comshop.tv/tpp/index.php

starsza wersja urządzenia 6v składa się z dwóch części znajduje sie pod adresem

zamieszczam równiesz dokładny opis budowy w pdf (StrompyramideV6 Piramida.pdf wer.ang)

Najnowsza wersja urządzenia 12v-16v
    Opis krok po kroku jak zrobić urządzenie z 13 sesji jest pod adresem

zamieszczam równiesz dokładny opis w pdf (TPPV12TutorialDeutschTeil1 Piramida.pdf wer.ang)

ps. moze który z kolegów przetłumaczy i wyśle na forum ? to na polski było by to wielkim ułatwieniem dla przyszłych budowniczych i ciekawskich ! nie wszyscy znają angielski na tyle żeby to zrozumieć a tłumaczenie przez słownik jest czasochłonne bardzo !
    urządzenie jest naprawde godne uwagi i polecenia w dobie rosnących rachunków :/
    pozdrawiam
    Quaku
    Załączniki:
    • TPPV12TutorialDeutschTeil1 Piramida.pdf (1.2 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • StrompyramideV6 Piramida.pdf (88.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #2 9673972
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Jeżeli to urządzenie zrobiłeś i ono działa, to dlaczego nie przedstawisz nam swojego egzemplarza tego urządzenie i nie zademonstrujesz nam jego działania, tylko posługujesz się obcym materiałem?
    Pytanie: czy podczas korzystania z tego urządzenia w mieszkaniu/domu wykręciłeś wszystkie bezpieczniki odcinając w ten sposób dostęp energii elektrycznej do mieszkania/domu?
  • #3 9673973
    danthe
    Poziom 30  
    Ocena: 294
    Zastanawiałeś się może ile w eterze jest teraz energii wypromieniowywanej przez masę różnego rodzaju nadajników? Mi się wydaje że 300 lat temu nawet miliwolta byś z tego nie uzyskał... A wykorzystywania energii wypromieniowywanej przez nadajnik raczej nie można nazwać "free energy". Oczywiście to tylko moje subiektywne wrażenie.
  • #4 9674048
    quaku23
    Poziom 10  
    Witam
    tak nie mam fotek swojej piramidy (brak aparatu) ale uznałem ze orginał sam za siebie mówi , jest również schematem budowy oraz wizualnie można prześledzić jak autor to robi ,ja tylko dałem info w sieć że takie urządzenie jest i działa a jeśli chodzi o korki to nie wpadłem na to! serio testne jak będe w domu a na marginesie to o piramidach i energiach i dziwnych zjawiskach jest wiele napisanych ksiażek i nie wydaje mi się żeby domowa instalacja ma jakiś wpływ na jej działanie po za tym są nawet dowody że piramida może poważnie zakłucac fale radiowe itp. nie znam się na tym (grzieś czytałem o tym) ja tylko przedstawiłem to co uznałem że może sie komuś przydać co prawda napięcie nie wielkie ale od czegoś sie zaczyna ! :)
    pozdraiwm
    Quaku
  • #5 9674082
    REVISOR
    Poziom 25  
    Ocena: 56
    O napięciu wiemy, jaki prąd z niej czerpiesz i co można nią zasilić? Co do tego że piramida pobiera energie z fal radiowych, wystarczy umieścić ja w klatce Faradaya i wszystko będzie jasne.
  • #6 9674118
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5165
    Pomijając wszelkie brednie tu pokazane, mam pytanie : w/g Konstruktora to ma produkować od 6 do 16 VDC (plus i minus, pomijam wydajność prądową ) z szeregowego obwodu rezonansowego. Gdzie tu prostowanie składowej zmiennej powstającej w tym obwodzie ? W tej puszce z piaskiem :D ?

Do Autora postu: Podobno ???? zbudowałeś i działa to poprosimy o demonstrację, oraz opisanie swoimi słowami teorii działania. Tak jak każde inne DYI na tutejszym Forum. A'propos wszystko jest w jęz. niemieckim a Ty go nie znasz, więc jak to naprawdę jest :cry: .
  • #7 9674124
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    quaku23 napisał:
    tak nie mam fotek swojej piramidy (brak aparatu córka mi rozwaliła)

Jaka szkoda! Chyba prędko aparat naprawisz, przecież sezon urlopowy się zaczął i aparat się przyda.

quaku23 napisał:
    ale uznałem ze orginał sam za siebie mówi i jest również schematem budowy i wizualnie można prześledzić jak autor to robi ja tylko dałem info w sieć że takie urządzenie jest i działa

Dokładnie mówiąc, że o takim urządzeniu jest film na youtube oraz że jego autor twierdzi, że to działa.

quaku23 napisał:
    a jeśli chodzi o korki to niewpadłem na to serio testne jak będe w domu

Rozumiem, że o wyniku testowania poinformujesz.

quaku23 napisał:
    nie sadze ze domowa instalacja ma wpływ na jej działanie

Rozumiem, że to sprawdzisz.

quaku23 napisał:
    po za tym sa nawet dowody że piramida może poważnie zakłucac fale radiowe itp

Przedstaw, proszę, te dowody. A przy okazji: przecież masz tą piramidę i twierdzisz, że działa. To powinieneś zakłócenia fal radiowych zaobserwować. I co? Nie było zakłóceń, czy były?
  • #9 9674253
    Taenia_Saginata
    Poziom 31  
    Ocena: 111
    Co to jest to "v", o którym mowa?
  • #10 9674778
    quaku23
    Poziom 10  
    Witam
    ech
    ludzie z forum skoczyli na mnie jak na padline ! hmm.. można się było tego spodziewać ! Czytając inne działy , a co dziwne że dziecku wypadł aparat z rączek ? aparat się nieda naprawić więcej warta była naprawa niż kupno nowego tak twierdził serwis ! A na razie nie mam kasy na nowy
    Jeśli chodzi o te ''v'' to są Volty. Mój skrót
    Widzę że ludzie wypowiadający się o tym urządzeniu tylko krytykuja i ośmieszają ! Ale luz
    polecam zrobić samemu a potem krytykować i ośmieszać !!!!
    waszym zdaniem wbitym do Łba jest że free energy lub wolna energia Nie Istnieje ! Ale to wasze zdanie są ludzie na swiecie co porobili takie urządzenia ale jak zawsze wszystko zablokowane ! Przez rządy , wojsko i psełdo naukowców opłacanych przez Państwa ( no kasa kasa kasa ech żałosne typy )
    np. Tesla ! Jorma Hyypia ! JLN Labs ! Nelson Camus ! KAPAGEN ! I wielu innych
    np. Thesta-Distatika !
    A co to też fikcja i niedziała ?
    jakiś czas temu miałem okazję poznać materiał o urządzeniach działających na zasadach nie określanych przez współczesną naukę. Oto ich przykładowa lista;
    Urządzenie Hieronimusa
    Piramidy
    Koło energetyczne
    Jeśli chodzi o zakłócenia fal radiowych to nic takiego nie miałem a o piramidach proszę sobie poczytać na necie i o czechu co zrobił piramidke co niby ostrzyła żyletki ( o tym czytałem, ciekawe) podobno jest nawet patent na to. Piramidy były już przed nszą cywilizacją i są nadal i są wielką zagadką dla nauki ! Nie tylko ustawienia ,budowy, itd. ale ich oddziaływania na rózne organizmy.
    Moja propozycja zróbcie sobie sami to dla takich przeciesz fachowców niestanowi problemu i zajmie wam chwileczke i sami zobaczcie czy to działa czy nie !.
    Pozdrawiam
    Quaku
  • #11 9674817
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6370
    quaku23 napisał:

ludzie z forum skoczyli na mnie jak na padline !

Nie jak na padlinę, tylko jak na nieuka-fantastę. Jak się tobie wydaje, dlaczego te urządzenia nie są w powszechnym użytku, a tylko krążą po sieci ich skromne opisy i nieostre filmiki, rzekomo obrazujące ich działanie?. Masońsko-żydowskie lobby energetyczne blokuje rozwój tej gałęzi nauki? Nie wydaje mi się. Sam również rzekomo stworzyłeś to urządzenie i nagle okazuje się że córka rozbiła jedyny w powiecie aparat. Wybacz, bujać to my, ale nie nas.
  • #12 9674837
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    quaku23: które z tych cudownych urządzeń WIDZIAŁEŚ? Nie na youtube, nie opisane na stronach internetowych. Które widziałeś fizycznie, osobiście? Których dotykałeś? Na prezentacji których urządzeń byłeś? Czy osobiście ostrzyłeś żyletki w piramidzie? O jakim to działaniu piramid na żywe organizmy myślisz?
    quaku23 napisał:
    np. Thesta-Distatika !
    A co to też fikcja i niedziała ?

A działa? Czyżbyś widział to, czego nikt nie mógł obejrzeć, bo:
    Jakkolwiek do dziś nie było naukowego potwierdzenia tego urządzenia, wspólnota Methernitha nie wyraża zgody na jej dokładne zbadanie
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Thesta-Distatica
    Pozwolono Ci to zobaczyć?
    quaku23 napisał:
    Urządzenie Hieronimusa

Maszyna Hieronymusa była budowana przez wiele osób i działała tylko u tych nastawionych pozytywnie
    http://www.technopasje.ugu.pl/maszyna_hieronymusa.htm
    Jakiś komentarz mogę prosić?
  • #13 9674897
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Tak naszym zdaniem Free Eneergy nie istnieje i na swoje poparcie mamy lata badań wielu naukowców oraz twarde dowody w postaci praw fizyki. Jakoś nie chce mi się wierzyć, aby ktoś kto nie zna podstawowych jednostek fizycznych, nie potrafi poprawnie pisać po polsku i wypowiada się takim językiem jak Ty miał szersze wykraczające, poza nasze jakże ograniczone, horyzonty myślowe. Nie mówiąc już śmiesznym w dobie wszechobecnej digitalizacji dostępie do aparatów w postaci kamer internetowych, telefonów komórkowych etc. kłamstwo o niemożności zrobienia zdjęć.
    Jeszcze jedno jeśli nie ma się rzeczowych argumentów oraz nie dorasta się do poziomu rozmówcy najłatwiej przejść do agresji, fizycznej, czy też jak tutaj, słownej... Wnioski każdy sam wyciągnie.
  • #14 9674958
    quaku23
    Poziom 10  
    Ok
    żadne z tych urządzeń nie są cudowne to po prostu zwykłe urządzenia !
    Nie dotychałem i nie wąchałem tych urządzeń ! Ale znam ludzi co porobili i działają a ja im wierzę! A ajeśli chodzi o aparat to jest prawdą co napisałem ! To prawda że zrobiłem piramide i działa ! Versja 1 to co robiłem ta druga jest nowa ale teraz jestem zdala od domu i jak wróce to zrobie i wierzę że będzie działać ! Słuchajcie proponuje żebyście zrobili jedną z dwóch tu przedstawionych i sami zobaczyli ! Ja niebęde się wykłucał i udowadniał nikomu nic ! Zwłaszcza po tak wspaniałych wypowiedziach ludzi !
    Jak ktoś będzie miał coś konkretnego to porozmawiamy na głupoty już nie dopisze
    to prawda że nie jestem żadnym naukowcem ale amatorem i zainteresowałem się tym tematem ok 10 lat temu a zaczołem od piramidy i różnych urządzeń na bazie piramid silnik Adamsa to też jest dla was bzdura lub SILNIK NAPĘDZANY ENERGIĄ STAŁYCH MAGNESÓW
    Jorma Hyypia to też fikcja lub tego japończyka lub holendra co głośno było ! ale tylko w necie w TV nic niebyło czy nie dziwi was to ? A FBA przejeła większość notatek Tesli i innych
    a nie o tym chciałem dyskutować
    jak chcecie to zróbcie sami i się przekonajcie czy działa czy nie
    pozdrawiam
    Quaku
  • #15 9674979
    robokop
    Bełkot, w dodatku mało gramatyczny. Wierzysz, bo co? W czarną magię i Pana Ciemności też bezkrytycznie wierzysz? Podobno wielu doświadczyło jej na sobie.
  • #16 9674985
    bmserwis
    Poziom 36  
    quaku23 napisał:
    Ok
    Nie dotychałem i nie wąchałem tych urządzeń ! Ale znam ludzi co porobili i działają a ja im wierzę! A ajeśli chodzi o aparat to jest prawdą co napisałem ! To prawda że zrobiłem piramide i działa ! Versja 1 to co robiłem ta druga jest nowa ale teraz jestem zdala od domu i jak wróce to zrobie i wierzę że będzie działać ! Słuchajcie proponuje żebyście zrobili jedną z dwóch tu przedstawionych i sami zobaczyli ! Ja niebęde się wykłucał i udowadniał nikomu nic ! Zwłaszcza po tak wspaniałych wypowiedziach ludzi !
    Jak ktoś będzie miał coś konkretnego to porozmawiamy na głupoty już nie dopisze
    to prawda że nie jestem żadnym naukowcem ale amatorem i zainteresowałem się tym tematem ok 10 lat temu a zaczołem od piramidy i różnych urządzeń na bazie piramid silnik Adamsa to też jest dla was bzdura lub SILNIK NAPĘDZANY ENERGIĄ STAŁYCH MAGNESÓW
    Jorma Hyypia to też fikcja lub tego japończyka lub holendra co głośno było ! ale tylko w necie w TV nic niebyło czy nie dziwi was to ? A FBA przejeła większość notatek Tesli i innych
    a nie o tym chciałem dyskutować
    jak chcecie to zróbcie sami i się przekonajcie czy działa czy nie
    pozdrawiam
    Quaku

Gubisz się w zeznaniach piszesz, że nie miałeś z nimi styczności, a za chwilę, ze jednak wykonałeś. Polecam magnez na poprawę pamięci, oczywiście słownik i moduł sprawdzania pisowni z przeglądarki także zostały w domu. Natomiast wypowiedź całą łączy jeden element cechujący większość takich tematów, mianowicie motyw spisku ludzkości i zmowy milczenia. Osobiście znam miejsce w którym pracują ludzie pomagający w pozbywaniu się takich uporczywych myśli, Niemcy mówią na to Irrenanstalt...
  • #17 9675036
    DVDM14
    Poziom 35  
    Ocena: 553
    Jak na razie nie padły tu żadne, wiarygodne dowody na działanie tego "harvestera free-energy" (jak ja to nazywam). Tak samo wiarygodna jak to, jest ta wypowiedź:

Cytat:
    Zbudowałem ze starej mikrofalówki, telefonu i trzech puszek działający reaktor fuzyjny, wytwarzający przez syntezę termojądrowa wodoru 112 TW energii elektrycznej

Póki Autor tematu nie przedstawi twardych dowodów, póty nie ma o czym dyskutować.
  • #18 9675064
    quaku23
    Poziom 10  
    gubie się ? ok niech ci będzie to co ja zrobiłem wer.1 dziła! i mi działa a człowiek z forum sie pytał o inne urządzenia co wspomniałem o nich a nie chodziło mu a moje urządzenie ! czytaj a nie skacz do gardła człowiekowi
    tak to nie mój komputer i tu niema sprawdzania pisowni sys jest dunski a coś pokopane jest ale to nie moje więc nie nie nie tykam tego
    a człowiecze wiesz mam propozycje dla ciebie Zrób i sam sie przekonasz
    no że chyba szkoda ci ok 150zł. ale to juz nie mój problem
    jesteście jak Tomasz z Bibli hehe ''jak nie zobacze i nie dotkne to nie uwierze'' ! ale to jest wasz problem nie mój !
    ps. czy to jest forum do dyskusji czy do gnojenia i niszczenia każdej nowej myśli idei pomysłu urządzenia itd..
    bo widze że nikt nic konkretnego nie napisał tylko krytyka i wyśmiewanie ! typowe dla was ( patrząc na inne działy )
    z Tesli i innych sie też smiali i niszczyli ich ! a co teraz z jego Patentów kożystacie i nawet o tym nie wiecie !
    pozdrawiam
    Quaku

ps. proszę najpierw zrobić urządzenie a po tem krytykować oraz ośmieszać ale widząc waszą postawe to wy nic nie zrobicie sami się ograniczacie w waszym postrzeganiu i myśleniu
  • #19 9675070
    c4r0
    Poziom 36  
    Ocena: 565
    robokop napisał:
    córka rozbiła jedyny w powiecie aparat.
    :D

Ja mam takie jedno pytanie: ile to cudo daje mocy? Skoro zbudowałeś to możesz sprawdzić, i aparat też do tego nie potrzebny. Nie widzę nigdzie informacji jaką moc można niby z tego wyciągnąć. Bo wiesz, napięcie to jeszcze nie energia którą można wykorzystać - jak sobie przyłożysz do pośladka dwa różne druty to też będzie na nich napięcie...
  • #20 9675089
    pudzianowski
    Poziom 28  
    Ocena: 127
    Witam.
    Odnoszę wrażenie, iż autor wątku szuka osoby skłonnej wykonać to urządzenie i w ten sposób sprawdzić jego działanie...
    Pozdrawiam.
    Mateusz.
  • #21 9675095
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    quaku23: ponawiam prośbę o usunięcie błędów z własnych postów. Trzeci raz prosił już nie będę.
  • #22 9675114
    bmserwis
    Poziom 36  
    Kolejne kłamstwa coraz śmieszniejsze :) :) Nigdy nie wiedziałem, iż w języku duńskim nie ma wielkich liter oraz znaków interpunkcyjnych...
    Forum jest do dyskusji oraz demaskowania takich oszustów jak Ty, zaprezentuj działający model to pierwszy złożę oficjalne przeprosiny do tego czasu jesteś dla mnie, wizjonerem i oszołomem jednym z wielu w dzisiejszych czasach. Forum służy rzeczowej dyskusji, natomiast bzdury nigdy nie były i nie są tutaj tolerowane.
  • #23 9675161
    REVISOR
    Poziom 25  
    Ocena: 56
    Nadal autor nie napisał jaką moc można czerpać z takiej piramidy, napięcie podał ok 12-16V natężenia niestety chyba nie był łaskaw zmierzyć i zapewne w tym jest haczyk bo będą to mikroampery albo i mniej, nie jest sztuką uzyskać takie moce z kawałka drutu łapiąc energie stacji radiowych, autor nie chce ujawnić zdjęć własnej konstrukcji i ani parametrów pozyskiwanej energii elektrycznej i z wielkim zdziwieniem komentuje krytykę innych. Masz konstrukcję i chcesz ją zaprezentować tutaj daj opis, daj zdjęcia, jak nie masz aparatu to kup albo pożycz, zdjęcie albo film jest potwierdzeniem tego że czyjeś DIY to nie tylko marzenia przalane klawiaturą na forum internetowe i nie ważne czy chodzi o perpetum mobile czy o zamek szyfrowy do barku na alkohol.
  • #24 9675206
    Ronin64
    Poziom 35  
    Ocena: 349
    To się do Strefy 11 nadaje :)
  • #25 9675221
    robokop
    Do strefy jak do strefy - większość tych wynalazków jest tak tajna, że nawet nie istnieją. Prezentowane "prototypy", ukazywane są jak Wielki Poeta Słowacki w bodajże "Ferdydurke" - "...Dlaczego Wielki Poeta Słowacki Wielkim Poetą był? Ponieważ Wielki Poeta Słowacki Wielkim Poetą był". A wszystko dlatego że ktoś chce zabłysnąć i troszkę pieniążków wyłudzić.
  • #26 9675302
    DVDM14
    Poziom 35  
    Ocena: 553
    Kolego quaku23, kolega miga się od podania dowodów jak tylko może, wymyślając w tym celu nieprawdopodobne historie. Albo podaj jakiekolwiek dowody, albo wysil się wymyślając kłamstwa.

Ps

quaku23 napisał:
    [...]Ale znam ludzi co porobili i działają a ja im wierzę! A ajeśli chodzi o aparat to jest prawdą co napisałem ! To prawda że zrobiłem piramide i działa ! Versja 1 to co robiłem ta druga jest nowa ale teraz jestem zdala od domu i jak wróce to zrobie i wierzę że będzie działać ![...]

A ja znam ludzi którzy to robili i nie działało, ja również ją zbudowałem i nie zadziałało. Jednakże nikt tutaj nie jest w stanie udowodnić, iż to co mówisz Ty, lub ja jest prawdą, nie wiadomo czy ktoś z nas to zbudował i sprawdził, więc kto z nas ma rację? Kłamię ja, Ty, czy może oboje łżemy? Moje słowo, przeciwko Twojemu. Przedstaw dowody na swoją teorię, w tedy będziemy dalej dyskutować.

Pps

I zacznij pisać po Polsku, bo oglądanie jak kaleczysz piękną mowę polską aż boli. Brak sprawdzania poprawności pisma Cię nie usprawiedliwia, nie jest ono niezbędna do posługiwania się poprawną Polszczyzną.
  • #27 9675449
    danthe
    Poziom 30  
    Ocena: 294
    Ech, ja rozumiem, zderzak Łągiewki = pierwsze miejsce w Genewie 2010 za ODKRYCIE nie wynalazek, co wskazuje że nawet mechanika nie jest do końca "odkryta" , jednak czy kolega widział co się dzieje na oscyloskopie jak dotkniesz sondy ? W tych czasach odróżnienie takiego zjawiska od indukcji EM z innych urządzeń, sieci energetycznej itp. jest raczej mało prawdopodobne. No chyba że to urządzenie dostarczy powiedzmy kilka watów energii, wtedy da się być może określić skalę zjawiska. Nadmienię że sam jestem "poszukiwaczem" free energy jednak na dzień dzisiejszy wydajniejszy wydaje mi się wiatrak jako źródło energii odnawialnej.
  • #28 9675502
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    quaku23, a co wynalazł/skonstruował przywołany przez Ciebie Jorma Hyypia?
  • #29 9675522
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5165
    Panowie, sugeruję zamknąć temat, zanim posypią się ,,twardsze" inwektywy. Znam język niemiecki w stopniu umożliwiającym odczytanie tych dwóch pdf. i nic z tego nie wynika. Kolejny Perendev albo Brown. Nawet schemat jest narysowany jakby przez dziecko, a nie osobę o podstawowym wykształcenu technicznym. Jakieś bzdury o ,,nasycaniu pierwotnym" ze wzmacniacza mocy w.cz sterowanym radiem CB, cewka szeregowo z kondensatorem bez elementu prostowniczego daje na wyjściu prąd stały, przecież to jest techniczna schizofrenia :D. Natomiast
    Kolega Autor Tematu na Forum kłamie w każdym poście, czyli mówiąc językiem prawników: mataczy....

Koszmar :cry:

PS. A dla wnikliwych Kolegów to urządzenie faktycznie MOŻE zasilać kilkuwoltowy wentylatorek, lub małą żaróweczke przez godzinę lub dwie, oczywiście po modyfikacji schematu wyłącznie do celów You Tube :D :D bo :
    1) Rurka miedziana wypelniona mieszaniną piasku kwarcowego ,,quartzsand" oraz bliżej nieokreślonego kwasu ,,zure"
    2) Wewnątrz rurki lub pojemnika miedzianego z w/w mieszaniną jakieś elektrody z ,,andere materialen"

Pan Alessandro Volta się kłania i jego Żaby :D :D
  • #30 9675568
    Jarkon2
    Poziom 25  
    Ocena: 77
    Też chciałem zadać pytanie o prąd jaki można pobierać z tej piramidy, ale najpierw zerknąłem do pdfa I tam jest tekst:
    Mit dem hier beschriebenen Aufbau wird eine Spannung von ca. 14-16v und mindestens 1,5 Ampere erzeugt!
    Google stranslatował ;) :
    Dzięki budowie opisanych tutaj, napięcie około 14-16V i minimum 1,5 A produkuje!

Ciekawe są jeszcze stwierdzenia:
    "Powodem jest to, że piramida musi być uziemiona. Jeśli tego nie zrobi jest bardzo wysoka energia jest wytwarzana wewnątrz."
    To chyba bombę można skonstruować :D

Krzysztof Kamienski napisał:
    Natomiast Kolega Autor Tematu na Forum kłamie w każdym poście

On chyba nie kłamie, raczej nie ma świadomości (z braku wiedzy), że mija się z prawdą :D
    A wypadałoby pamiętać, że jeśli mija się z prawdą, to wypada się jej przynajmniej ukłonić :ok:

Podsumowanie tematu

✨ Temat dyskusji dotyczy urządzenia wytwarzającego napięcie w zakresie od 6V do 16V, zwanego "piramidą". Autor postu, Quaku, twierdzi, że zbudował to urządzenie, które działa, i zachęca innych do samodzielnego przetestowania jego działania. W odpowiedziach użytkownicy wyrażają sceptycyzm, pytając o konkretne wyniki pomiarów, moc urządzenia oraz brak dowodów w postaci zdjęć czy filmów. Krytyka dotyczy również teorii "wolnej energii" oraz braku naukowych podstaw dla działania piramidy. Użytkownicy podnoszą kwestie związane z pomiarami napięcia i prądu, a także wpływem otoczenia na działanie urządzenia. Quaku przyznaje, że nie przeprowadzał długoterminowych testów, a jego pomiary wskazują na niską wydajność. Dyskusja kończy się propozycją przetestowania urządzenia przez innych użytkowników forum.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA