Dziękuję za wypowiedzi uświadomienie mnie

że da się jakoś wykonać PCB bez frustracji
Według mnie Eagle jest kiepskim softem choć nie będę wdawał się w dyskusje podam tylko 1 argument to co teraz w eaglu wprowadzili w ostatniej wersji jak wymiarowanie nową strukturę bibliotek itp cadstar ma co najmniej od 6 wersji jak nie od samego początku trzeba by było spytać dystrybutora który tu zagląda od czasu do czasu. Ale co się dziwić Zuken jest w światowej czołówce piszące programy EDA.
Co do Poligonu to faktycznie trzeba wiedzieć jak go używać w swoich konstrukcjach, jakoś osobiście nie widziałem w tym projekcie zalania wszystkiego GND a gdyby tak się stało to bym bardziej bym był skłonny wyfrezować ją już na CNC

niż trawić
Moim ulubionym i wiodącym systemem EDA jest Castar bo coraz więcej firm przerzuca się z Altiuma na Cadstara (w mojej okolicy) płytka raczej w Eaglu z tego powodu żeby każdy mógł sobie edytować bez problemów.
Eagle jest na samym końcu jeśli miałbym sklasyfikować narzędzia które uzywam/ używałem

ale to tylko moja opinia bo każdy używa to co mu pasuje i lubi
Ale chyba jak większość obiegam od tematu bo temat dotyczy zestawiku a nie sposobu zaprojektowania.
SylwekK napisał: Hmmm... trochę bieda z tymi wyjściami.

jak najbardziej słuszna tylko jeśli lubisz sterować silnikami, napędami, itp to troszkę się dziwię dlaczego na płytce nie ma choćby najprostszego mostka H np. L293D... Pozdrawiam.
Niestety Tego mostka H nie miałem pod ręką jak projektowałem
MrDarkenRahl napisał: Bardzo szkoda, że nie udało się zmieścić LCD. Zna ktoś może tani zestaw uruchomieniowy z LCD?
Tu niema problemu żeby sobie taki LCD wstawić wystarczy złącze jednorzędowe żeńskie na goldpiny i minimalnie przeprojektować PCB myślę że dało by się to zrobić na tej płytce chociaż mogło by być nieco ciasno.
Osobiście mi nie zależało na LCD
Co do jakiegoś lepszego zestawu uruchomieniowego to na razie nie mam funduszy lecz ubiegam się o stypendium które również chciałbym przeznaczyć na zakupu zestawu uruchomieniowego,
Jeśli ktoś chciałby mi w tym pomóc to wystarczy kliknąć w stopkę mojego postu i zagłosować
Tam również widać projekt mojej frezarki CNC i właśnie do niej chcę ulepszać napęd
Dodam tylko że frezarka wygląda teraz inaczej ale w fazie zgłaszania projektów tak wyglądała
Pozdrawiam wszystkich
Wesołych świąt