pesel, przedchwilą sam ściągnołem plik,żeby zobaczyć czy to prawda,noi jest wszystko ok.Fakt,plik jest duzy,ale za to zawiera wyczerpujący opis zdjęcia no i schemat.Godny polecenia tym którzy zajmyją się budową wzmacniaczy audio,zawiera szerg zabezpieczeń,które oczywiście można pominąc.Mysle,ze jak by zastosować 4x IRFZ46N zamiast 12 buzów to mozna by pominąć driwery i sterować tranzystory bezpośrednio z SG3525.No moze by nie miało 600W ale te 450 to spokojnie bo sam zrobiłem coś takiego i działa,tylko ze ja zrobiłem na +/-60V.proponował bym tylko dostroic częstotliwość pracy do rdzenia w celu uzyskania maxymalnej sprawności.
A co do tematu głównego ,to chyba bezsensu jest budować zaawansowaną przetwornicę dużej mocy tylko po to zeby energia i tak poszła w ciepło,mógłbyś zrobić grzałe na 12V z jakiś drutów stalowych które mają troche gorszą rezystancje od miedzi,a przecież ma mieć tylko 0,07ohm(12V 2000W)tylko ze te akumulatory to naprawde musisz mieć duże,a i ten wiatraczek musi być spory,a biorąc pod uwage nasz klimat to nie zawsze akumulator będzie naładowany,ale powiem ci ze zawsze mażyło mi się cos takiego,takze chętnie bym posłuchał o efektach