Witam.
Spalił mi się ostatnio wyżej wymieniony zasilacz, a z tego co czytałem na niniejszym forum to najprawdopodobniej jest to samo co Codegen, dokładne dane poniżej.
Rubikon 300W Model: 250X1 Nr na laminacie CG-11 94-v0 (nie wiem czy to ważne, ale na wszelki wypadek podaję).
Generalnie spalony (pęknięty) KA7500, wymieniłem na TL494, podmieniłem cztery elektrolity, które znajdują się pomiędzy radiatorami,
Uwalony jest jeden z tranzystorków C945 i tu jest problem, w sklepie gość nie miał takich i zaproponował mi zamiennik BC546 (przynajmniej tak mi powiedział) jak się zabrałem za to w domu to zobaczyłem, że na tym tranzystorku jest oznaczenie C546B, i się trochę pogubiłem (elektronikę traktuję jak hobby i nie jestem w tym orłem), czy BC546 to faktycznie zamiennik do C945 (niestety nie mam katalogu) i czy to co mi sprzedano to jest właśnie BC546.
Może ktoś naprawiał te zasilacze z takimi usterkami i może coś jeszcze zasugeruje.
PS.
Czy przy uruchamianiu zasilacza, mogę żarówkę włączyć zamiast bezpiecznika (wygodnie by mi było to tak podłączyć)?
Krzysiek