logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech mx 3200 Laser - Słaby zasięg klawiatury i myszki logitech

rumpel4 19 Wrz 2013 12:39 2829 4
REKLAMA
  • #1 12753425
    rumpel4
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z Klawiaturą i myszką bezprzewodową Logitech. Klawiatura MX 3200 i maysz MX 600. Według producenta zasięg powinien być do 10 m natomiast u mnie po oddaleniu 2 m od odbiornika USB już nie działa. Nie wiem czy problem jest w Logitechu czy może w moim kompie, bo zauważyłem że jak podłącze do wejścia USB obok odbiornika (odbiornik mam wpięty do USB z przodu kompa) np aparat to zasięg klawiatury i myszki spada do jakiegoś 1m, jak podłącze aparat do USB z tyłu to zasięg nie spada. Oszczędzanie energii w wszystkich portach USB mam wyłączone. Zastanawiam się czy to nie problem z za słabym zasilaniem. To 2 m zasięgu mnie nie satysfakcjonuje bo jako monitora używam TV i przydało by się koło 4m. Jak myślicie czy to problem z kompem czy raczej coś z zestawem logitech
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12753590
    LA72
    Poziom 41  
    Ocena: 1649
    Podłącz odbiornik bezpośrednio do płyty głównej (złącza z tyłu).
    Te z przodu mają elementy przejściowe.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 12755563
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4845
    Sprawdź, wymień baterie.
    Czy w okolicy nie ma urządzeń pracujących na podobnej częstotliwości (router, bluetooth, itp)?
  • REKLAMA
  • #4 12756857
    rumpel4
    Poziom 2  
    Już wiem w czym był problem, mój modem USB huawei e173 zakłóca sygnał, przełączyłem do wejścia z tyłu i odłączyłem internet mobilny i dopiero to pomogło.
    Dzięki za pomoc, ale powiedzcie mi jeszcze czy da się coś zrobić żeby klawiatura i modem działały razem bez żadnych problemów.
REKLAMA