Mam pytanie - gdybym zrobił generator gazu drzewnego i jakimś cudem ten holzgas zatankował do butli w samochodzie z instalacją gazową sekwencyjną takie auto z taką sekwencją by jeździło na holzgas??
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkkknc napisał:Tu nie są potrzebne cuda tyko troszkę wiedzy. A tej wiedzy jest pod dostatkiem......Jeżeli jakimś cudem to wyprodukujesz, kolejnym cudem oczyścisz......
kkknc napisał:A któż mówi o skraplaniu. Istnieje proces sprężania, do tego cuda też nie są potrzebne a odpowiednia sprężarka i wysoko ciśnieniowa butla....Następnym cudem to skroplisz...
kkknc napisał:W Szwecji widziałem kilka pojazdów jeżdżących na takim paliwie. Jak również generatory tak pracujące. I nikt się przy nich nie modlił o cuda. Reduktor od LPG się nie nadaje, musi być taki od LNG plus komputer sterujący wtryskami. Kwestie finansowe pomijam, nie o to w tym temacie chodzi.....To ja nie widzę żadnego problemu by stał się kolejny cud i to wszystko działało.
waskiganja napisał:A do takiej butli gazowej jaka jest w każdym domu spokojnie spręże holzgas???
waskiganja napisał:Nie wiem jakie butle są w każdym domu, ja nie mam żadnejA do takiej butli gazowej jaka jest w każdym domu spokojnie spręże holzgas???....
waskiganja napisał:Wkradła się mała literówka, chodziło właśnie o CNG. LNG to też gaz ziemny tyle że w stanie ciekłym. Ostatnio robiłem na przepompowni tegoż LNG i stąd pomyłka....a reduktor do CNG by sie nadał???
Strumien swiadomosci swia napisał:Dokładnie, to jest o wiele lepszy pomysł niż gaz z drewienka. Gaz ziemny ma stałą (w miarę) wartość opałową, o gazie z drewna nie można tego powiedzieć. A jest również wykonalne. No i do instalacji CNG są dostępne wszelkie potrzebne "zabawki"...Jak masz zboczenie na puncie metanu to sprężaj gaz z instalacji kuchenkowej, dużo bardziej realne niż gaz drzewny .
Tomasz.W napisał:kkknc napisał:Tu nie są potrzebne cuda tyko troszkę wiedzy. A tej wiedzy jest pod dostatkiem......Jeżeli jakimś cudem to wyprodukujesz, kolejnym cudem oczyścisz......
Tomasz.W napisał:kkknc napisał:A któż mówi o skraplaniu. Istnieje proces sprężania, do tego cuda też nie są potrzebne a odpowiednia sprężarka i wysoko ciśnieniowa butla....Następnym cudem to skroplisz...
waskiganja napisał:do butli w samochodzie z instalacją gazową sekwncyjną takie auto z taka sekwncją by jeździło na holzgas??
Tomasz.W napisał:kkknc napisał:W Szwecji widziałem kilka pojazdów jeżdżących na takim paliwie. Jak również generatory tak pracujące. I nikt się przy nich nie modlił o cuda.....To ja nie widzę żadnego problemu by stał się kolejny cud i to wszystko działało.
Tomasz.W napisał:LNG to skroplony gaz ziemny a przecież sam pisałeś.Reduktor od LPG się nie nadaje, musi być taki od LNG plus komputer sterujący wtryskami. Kwestie finansowe pomijam, nie o to w tym temacie chodzi.
Tomasz.W napisał:A któż mówi o skraplaniu. Istnieje proces sprężania, do tego cuda też nie są potrzebne a odpowiednia sprężarka i wysoko ciśnieniowa butla.
Tomasz.W napisał:kkknc napisał:A niby jaki sens mają te twoje brednie o cudach ? ....Cytuj w całości bo inaczej traci to sens..
Tomasz.W napisał:
No chyba tylko że chciałeś coś napisać.