Witam, mam zestaw LTE od Cyfrowego Polsatu. Czarny modem IDU oraz biała puszka ODU na dachu obok anteny satelitarnej. Wszystko działało jakieś 3 tygodnie, obecnie nie działa internet oraz co jakieś 1.5 minuty pojawia się "brak sygnału" z anteny satelitarnej.
Na IDU mruga czerwona kontrolka - ODU status.
W menu IDU jest napisane, że brak połączenia pomiędzy IDU a ODU.
Na dachu na ODU dioda miga następująco:
- biały
- czerwony
- miga czerwony
- niebieski
- miga niebieski
I wszystko leci od nowa, w tym momencie pojawia się na ekranie telewizora "brak sygnału" tak jakby restartowało się ODU.
Próbowałem puścić to drugim przewodem antenowym, który wchodzi do salonu ale jest dokładnie to samo.
Dodam też, że po podpięciu miernika SAT do przewodu z sygnałem satelitarnym w salonie (przewód, który przechodzi przez ODU i idzie do konwertera) miernik reaguje wyłączeniem się. Po ponownej próbie włączenie znów od razu się wyłącza.
Próbowałem również użyć drugiego gniazda w konwerterze, nic to nie dało.
W czym może leżeć problem ? Uszkodzone ODU?
Na IDU mruga czerwona kontrolka - ODU status.
W menu IDU jest napisane, że brak połączenia pomiędzy IDU a ODU.
Na dachu na ODU dioda miga następująco:
- biały
- czerwony
- miga czerwony
- niebieski
- miga niebieski
I wszystko leci od nowa, w tym momencie pojawia się na ekranie telewizora "brak sygnału" tak jakby restartowało się ODU.
Próbowałem puścić to drugim przewodem antenowym, który wchodzi do salonu ale jest dokładnie to samo.
Dodam też, że po podpięciu miernika SAT do przewodu z sygnałem satelitarnym w salonie (przewód, który przechodzi przez ODU i idzie do konwertera) miernik reaguje wyłączeniem się. Po ponownej próbie włączenie znów od razu się wyłącza.
Próbowałem również użyć drugiego gniazda w konwerterze, nic to nie dało.
W czym może leżeć problem ? Uszkodzone ODU?