Kupiłem kable głośnikowe Real Cable BM400 (4 mm kw, srebrzone itd.; testowane m.in. przez magazyn hi-fi) podłączyłem zamiast zwykłych kabli głośnikowych (2,5 mm kw, pewnie tylko teoretycznie miedz beztlenowa
) za 3 zł za metr i praktycznie róznicy nie usłyszałem... Różnica może jest, ale niewielka... Ktoś powie sprzęt nie najlepszy... Chyba jednak nie: wzmak Denona, sygnał bezpośrednio z DVD. Test przeprowadzałem używając przełącznika A/B we wzmaku na tych samych kolumnach podłączonych do wyjścia A nowym kablem, wyjścia B starym. Dwie osoby miały duuużą trudność zgadnać który kabel gra... Test był losowy. Czy taki test jest wiarygodny? Podejrzewam ze kable połączone równolegle troszkę na siebie wpływają (podkreślam słowo troszke
) Pytanie: Jak przeprowadzić taki test sensownie?
Kieruje pytanie do osob, ktore rzetelnie porównywaly kable glosnikowe: JAK TO ROBILIŚCIE?
Nie chciałbym odpowiedzi w stylu "porównalem zwykłe kable elektryczne (np. kable od żelazka)" itp. bo test z kablem elektrycznym już robiłem i
)) tani kabel głośnikowy zdecydowanie, nawet na słuch, dawał lepszy bas i wysokie. Był bezkonkurencyjny...
Dzięki.
Kieruje pytanie do osob, ktore rzetelnie porównywaly kable glosnikowe: JAK TO ROBILIŚCIE?
Nie chciałbym odpowiedzi w stylu "porównalem zwykłe kable elektryczne (np. kable od żelazka)" itp. bo test z kablem elektrycznym już robiłem i
Dzięki.