Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamStrumien swiadomosci swia napisał:Uzasadnij dlaczego.Bez szans na uruchomienie bez kokpitu.
Freddy napisał:Podłączasz 100VDC i silnik działa
adi286 napisał:mam silnik od bieżni jak niżej na fotografii jak mogę sprawdzić jakim napięciem jest zasilany
adi286 napisał:czy ktoś z kolegów podpowie czy ten sterownik płyta będzie pasował i jak podłączyć
potencjometr i start bez pulpitu
Strumien swiadomosci swia napisał:Bez szans na uruchomienie bez kokpitu.
Strumien swiadomosci swia napisał:Ja widzę natomiast, że ty masz wielki problem, ale ze swoim przerośniętym egowielki problem z czytaniem, współczuję
adi286 napisał:Regulator na Triaku 40A mam obawy by nie spalić silnika
adi286 napisał:na próbę podłączyłem do silnika transformator z mostkiem prostowniczym 50A
KBPC5010 transformator stary Radziemicki 10 kg napięcie 28v
Strumien swiadomosci swia napisał:Jasne ! I spal silnik na 110 VDC. Super poradaKup regulator na Triaku 40A i za nim załóż mostek 50A 1000V i układ gasikowy RC.
Strumien swiadomosci swia napisał:Kolejne herezje ?Tak regulator na triaku 40 A sprosta temu zadaniu.
Jako prostownika użyj pojedynczych diod 25A 1000v, użyj też dławika który jest w każdej bieżni i musi być.
Strumien swiadomosci swia napisał:A nie 110VDC. Bez komentarza.A silnik 4kW 220V.
adi286 napisał:Przyglądnij się zdjęciu silnika, które sam zamieściłeś w #3 130VDC moc 2089 Watów.Mam bieżnię i silnik
teraz na próbę podłączyłem do silnika transformator
adi286 napisał:Może mostek masz uszkodzony.Silnik podłączony do bieżni bez obciążenia pracuje normalnie.
Ale strasznie grzeje się mostek
Freddy napisał:Spróbuj na innym mostu, nie koniecznie 50A.