logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gainward GeForce GTX 750Ti 2GB zawiesza komputer po instalacji - co robić?

kayoy1 10 Maj 2017 10:46 2685 7
REKLAMA
  • #1 16467237
    kayoy1
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam, jestem nowy i prosze o pomoc i wyrozumiałość.
    Wczoraj kupiłem kartę graficzną gainward geforce gtx 750 2gb. Po jej zaisntalowaniu komputer zaczał się wieszać kiedy mu się podoba. Na poprzedniej grafice geforce 8600 gs chodził bez problemu podobnie jak i na zintegrowanej. Zrobiłem formata i po ponowym zainstalowaniu Windowsa 7 64bit porblem nie ustępuje. Widziałem już na forum pare podobnych porblemów ale jakoś nie skuteczne są na mój problem. Mogę dodać, że karta, procek czy płyta głowna się nie grzeją.
    Mój komputer:
    PŁYTA GŁÓWNA: Gigabyte GA-EP45-DS3L
    PROCESOR: Intel Core 2 Duo E8400
    PAMIĘĆ RAM: 6GB; 2x1GB KINGSTONE 800hz; 2x2GB SAMSUNG 800hz
    KARTA GRAFICZNA: Gainward GeForce GTX 750Ti Golden Sample 2GB GDDR5
    ZASILACZ: Corsair 500W
    Z góry dzięki za pomoc i porady.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16467528
    kayoy1
    Poziom 8  
    Chodzi o zamrożenie obrazu, głos w tym czasie się zapętla, pomaga jednynie resat. Dodam jeszcze, że komputer jest w tej chwili w tym sklepie gdzie kupiłem karte, i będe coś wiedział po 15, a nie chciałbym być naciągnięty na jakieś dodatkowe nieporzebne koszty.
  • REKLAMA
  • #4 16467540
    Vytautas_YT
    Poziom 30  
    Ocena: 297
    Warto by zacząć od sprawdzenia wersji BIOS-u i ewentualnej aktualizacji ale jeżeli komp powędrował do serwisu to zostaje czekać na diagnozę w tej chwili.
  • #5 16467564
    kayoy1
    Poziom 8  
    Po pracy będę tam jechał, także jak będzie coś wiadomo to napisze. Dzięki za zainteresowanie.

Dodano po 3 [godziny] 28 [minuty]:

Byłem w kompiterowym i powiedzieli mi, że wszystko posprawdzali, pamięć, dysk, procek płyte i grafe i że wszystko jest ok, tylko uszkodzone było mocowanie przywiatraka przy procku które naprawili i u nich działa bezproblemu. Po podłączeniu kompa w domu jest jak było, po włączeniu programu obojętnie jakiego komputer się zawieszał. Póki co zawiozłem im komputer spowrotem.
  • REKLAMA
  • #7 16468126
    nici
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 979
    enhanced napisał:
    Sprawdź HDD - podaj smarta z crystaldiskinfo jak będziesz go miał spowrotem.

A co to ma do rzeczy ?
  • #8 16479669
    kayoy1
    Poziom 8  
    Witam po przerwie ponownie. Odebrałem po tygodniu komputer ze sklepu. Póki co panowie nic nie poradzili. Stanęło na tym, że posprawdzali u mnie wszystkie podzespoły, które niby są ok, wgrali nowego biosa, przeinstalowali windowsa i stwierdzili, że nowa karta graficzna jest albo uszkodzona i odesłali ją do serwisu na sprawdzenie lub ta grafika nie jest kompatybilna z moją płytą główną. Co o tym sądzicie? Aha i ciekawe jest to, że po odebraniu od nich komputera jak wchodze w menadżera urządzeń przy procesorze wyświetla się to:
    Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @3.00GHz 2.67GHz. Co może być przyczyną, że na drugim rdzeniu spadła częstotliwość ponieważ na bank też było 3GHz zanim komputer był w sklepie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą graficzną Gainward GeForce GTX 750Ti 2GB, która powoduje zawieszanie się komputera po instalacji. Po wymianie karty z GeForce 8600 GS i reinstalacji systemu Windows 7 64-bit problem nadal występuje. Użytkownik informuje, że komputer był w serwisie, gdzie sprawdzono wszystkie podzespoły, wgrano nowy BIOS i przeinstalowano system, ale problem nie został rozwiązany. Serwis zasugerował, że karta może być uszkodzona lub niekompatybilna z płytą główną Gigabyte GA-EP45-DS3L. Dodatkowo, użytkownik zauważył spadek częstotliwości jednego rdzenia procesora Intel Core 2 Duo E8400 po powrocie z serwisu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA