W ramach remontu parkingu w firmie chcemy położyć kabel w rurce HDPE 40mm pod instalowany wkrótce system alarmowy do połączenia 2 budynków( w przyszłości 3 )
Budynek A do instalacji ( 9 x cz. ruchu, 2x dym, 2x sygnalizator , 2x manipulatory )
Budynek B ( 2x cz. ruchu, 2x dym, 1x sygnalizator, 1x INT-SCR-BL lub manipulator )
A --- 60m --- B
Budynek C ( stary system alarmowy, dużo czujek, manipulatory,sygnalizatory)
A --- 80m --- C
Obecnie chcemy zainstalować system alarmowy w budynku A i B z użyciem płyty głównej z zapasem - Integra 32/64 aby w przyszłości podczas następnej modernizacji móc przenieść do budynku C.
Wracając do meritum:
Jakich przewodów użyć do połączenia budynków A--B i A--C ?
Już prawie kupiłem przewód XzTKMXpw ale ktoś mi polecił po dwie skrętki UTP na każde połączenie.
Jaki przewód ( ile kabli w srodku ) dać najlepiej ?
Budynek A do instalacji ( 9 x cz. ruchu, 2x dym, 2x sygnalizator , 2x manipulatory )
Budynek B ( 2x cz. ruchu, 2x dym, 1x sygnalizator, 1x INT-SCR-BL lub manipulator )
A --- 60m --- B
Budynek C ( stary system alarmowy, dużo czujek, manipulatory,sygnalizatory)
A --- 80m --- C
Obecnie chcemy zainstalować system alarmowy w budynku A i B z użyciem płyty głównej z zapasem - Integra 32/64 aby w przyszłości podczas następnej modernizacji móc przenieść do budynku C.
Wracając do meritum:
Jakich przewodów użyć do połączenia budynków A--B i A--C ?
Już prawie kupiłem przewód XzTKMXpw ale ktoś mi polecił po dwie skrętki UTP na każde połączenie.
Jaki przewód ( ile kabli w srodku ) dać najlepiej ?