Szukam głośnego przekaźnika który symulował by dźwięk "pykania" kierunkowskazów w aucie ( potrzebuje do motocykla).
Ma ktoś jakiś konkretny model?
Ma ktoś jakiś konkretny model?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tam_PREDATOR_ napisał:A nie lepiej buzer na elektronice?
jarek_lnx napisał:Jakiś duży i najlepiej żeby obudowa nie była hermetycznie zalana, można obudowę zdjąć lub nawiercić żeby było lepiej słychać.
Co do typów to zaczął bym od zwykłych samochodowych, ew. R-15 ewentualnie trochę mniejszych RM-2, czasami te stare przekaźniki osiągają nieadekwatne ceny, a samochodowy dostaniesz taniej.
Dla zwiększenia efektu można by przykręcić przekaźnik do blachy, aby drgania z rdzenia przenosiły się na na większą powierzchnię, podobnie jak w głośniku.
WędkarzStoLica napisał:Jak będziesz trzymał w tajemnicy cel budowy tego to nikt Ci nie pomoże.
To co wkleiłeś to standardowy cichy przekaźnik.
darkmoner napisał:Myślę że tak, typowy samochodowy przekaźnik na 12V, układ styków nie jest dla nas istotny.Jak myślisz, taki powinien być ok?
darkmoner napisał:W moim motocyklu po włączeniu kierunkowskazu nie ma żadnego odgłosu, zależy mi na tym aby w tle przekaźnik cykał tak jak w aucie.
WędkarzStoLica napisał:Dlaczego nie przerywacz choćby z Poloneza czy nawet Simsona?
Zamiast żarówek możesz wstawić rezystory.
Krzys55 napisał:Na allegro dostaniesz gotowy sygnalizator do wpięcia w układ. Cena kilkanaście zł.
Marian B napisał:Nieprawda . Niektóre buzery z generatorem , potrafią wydawać naprawdę przyjemne dźwięki . Sprawdziłem to dawno temu , gdy zakładałem Żonie na wsteczny. Pójść do sklepu i poprosić o podłączenie. Ja nie miałem problemu. Mogłem wybrać. Pozdrawiam.i nie przyjemny dżwięk)