Szukam rozwiązania problemu który powstał podczas robienia instalacji elektrycznej i wentylacji mechanicznej w domu. Mianowicie: wg założenia jednostka centralna wentylacji miała znajdować się na parterze i do tego pomieszczenia zostaly doprowadzone przewody sterowania i zasilania, ale koncepcja się zmieniła i rekuperator wylądował na strychu. Przeniosłem przewody zasilania i sterowania panelem na strych przed tynkami ale zapomnialem o przewodzie z łazienki który docelowo miał załączać rekuperator w tryb przewietrzania na kilka minut. Jest to zwykły przycisk dzwonkowy który miał spinać piny w jednostce centralnej doslownie na sekundę i rekuperator po wykryciu zwarcia pomiedzy pinami wchodzil w tryb przewietrzania na ustalony z gory czas. Teraz tynki i wylewki już są i nie chce kuć żeby móc puścić jeden przewód na strych.
Ma ktoś jakiś sposób by zrobić taki przycisk bezprzewodowy ktory nie potrzebuje zasilania 230V i ktory bylby w stanie po nacisnieciu przycisku dzwonkowego w łazience przeslac sygnał chwilowego zwarcia 2 pinów? Myślałem o przerobieniu dzwonka bezprzewodowego zasilanego bateriami ale nie wiem czy zda to egzamin.
Będę wdzięczny za pomoc
Ma ktoś jakiś sposób by zrobić taki przycisk bezprzewodowy ktory nie potrzebuje zasilania 230V i ktory bylby w stanie po nacisnieciu przycisku dzwonkowego w łazience przeslac sygnał chwilowego zwarcia 2 pinów? Myślałem o przerobieniu dzwonka bezprzewodowego zasilanego bateriami ale nie wiem czy zda to egzamin.
Będę wdzięczny za pomoc