Witam serdecznie
W dobie zagrożenia wirusami chciałem sobie zbudować komorę odkażającą z świetlówką UV-C
Wybrałem 3 żarówki Philipsa jakich chciałbym użyć do różnych zastosowań i mam pytanie o dobór stateczników do nich. Jest ich mnóstwo i nie bardzo wiem które się nadadzą. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc!
Świetlówki
Philips TUV TL-mini 16W UV-C
Philips TUV HO UV-C TL-D 55W
Philips TUV HO UV-C TL-D 75W
Starter do dwóch świetlówek 2 po 16W. Ten wg mnie jest OK
Philips HF-P 218 PL-T/C III 220-240V for 2x18W
Starter do świetlówki 55W. Ten wg mnie jest OK
Specyfikacja Philips HF-P 158 TL-D III 220-240V for 1x58W
Problem mam z znalezieniem startera do najmocniejszej lampy bo jedyny jaki znalazłem do 80W nie ma w specifikacji że obsługuje lampy TL-D a TL5. Czy mimo to da radę czy macie może do polecania jakąś alternatywę.
Starter do świetlówki 75W
Philips HF-P 180 TL5/PL-L II 220-240V
PS. Przepraszam ale nie mogę jeszcze dodawać linków - wszystko można łatwo znaleźć w google wpisując podane nazwy
W dobie zagrożenia wirusami chciałem sobie zbudować komorę odkażającą z świetlówką UV-C
Wybrałem 3 żarówki Philipsa jakich chciałbym użyć do różnych zastosowań i mam pytanie o dobór stateczników do nich. Jest ich mnóstwo i nie bardzo wiem które się nadadzą. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc!
Świetlówki
Philips TUV TL-mini 16W UV-C
Philips TUV HO UV-C TL-D 55W
Philips TUV HO UV-C TL-D 75W
Starter do dwóch świetlówek 2 po 16W. Ten wg mnie jest OK
Philips HF-P 218 PL-T/C III 220-240V for 2x18W
Starter do świetlówki 55W. Ten wg mnie jest OK
Specyfikacja Philips HF-P 158 TL-D III 220-240V for 1x58W
Problem mam z znalezieniem startera do najmocniejszej lampy bo jedyny jaki znalazłem do 80W nie ma w specifikacji że obsługuje lampy TL-D a TL5. Czy mimo to da radę czy macie może do polecania jakąś alternatywę.
Starter do świetlówki 75W
Philips HF-P 180 TL5/PL-L II 220-240V
PS. Przepraszam ale nie mogę jeszcze dodawać linków - wszystko można łatwo znaleźć w google wpisując podane nazwy