Dzień dobry, niestety mam problem z fordem focusem mk1 1.8 tdci. Teraz są mrozy i myślałem że odpalał kiepsko przez spadek temperatury. Sprawdzilem świece żarowe miałem dwie przepalone, wymieniłem i odpalal normalnie, po paru dniach pojechałem zatankować diesla zimowego, mówię może będzie lepiej odpalać, chociaż myślę że to nie ma znaczenia. I tego dnia wyłączyłem samochód, rano idę odpalić a o nawet się nie odezwał, psiknalem plakem odrazu odpalił. Pojechalem do sklepu, przyjechałem i wieczorem idę odpalić, nie odpala. Ponowne odpalenie na plaku Sprawdziłem filtr paliwa, odkręciłem nakrętke pod filtrem, myślałem że może woda jest, wlałem nowego diesla i wymienilem złączkę na filtrze wydawała się luźna, odpaliłem bo to było z jakaś godzinka po odpaleniu plakem więc odpalił normalnie. Wyswietla mi się błąd P2291. Co to może być? Proszę o pomoc. Jeszcze chciałem zapytać czy jest sposób aby wymienić czujnik ciśnienia na rozdzielaczu bez późniejszego odpowietrzania układu? Bo odpowietrzanie tego samochodu to katastrofa.