Zukes napisał: Żaden z was nie wspomina o uziemieniu i zabezpieczeniach. Podniecacie się wtyczkami. A świat ogarnął ten temat. Pasiecie swojego ego, nie pomagacie innym.
Swoją rolę widzicie jako WYBIJANIE pomysłów z głów innych osób. Pomysłów, których sami nie wymyśliliście.
Nikt nie napisał jak zapewnić odpowiedni prąd zwarciowy aby cały układ był bezpieczny. Ale wszyscy wiedzą jakie wtyczki, gniazda powinny być.
Dla mnie to żenujące. W mojej branży jak podpowiadam, to albo mówię jak coś zrobić albo proszę aby mi za to zapłacili. Nie gnoję laików bo fakt, że wiem coś więcej w jednej branży nie oznacza, iż jestem super mózgiem. Który z was mądrali policzy maksymalny prąd w układzie z agregatem, lub umie go policzyć? Który z was uwzględni rodzaju odbioru i wykona to samo obliczenie? Zrobiliście z dwa kursy E, a może i nie, i popisujecie się. Który z was coś wymyśli czego nie przeczytał ani nie zobaczył? Jestem zniesmaczony.
Ja też jestem zniesmaczony ale twoją postawą. Czego w ogóle oczekujesz od forum? Zazwyczaj instrukcja agregatu to więcej niż 3 zdania, jest to zazwyczaj książeczka. W niej jest napisane jak podłączyć aby było bezpiecznie.
Masz projekt, który projektant może zmienić za odpowiednią opłatą. To nie jest nic dziwnego prawda? Sam piszesz że pomagasz za darmo albo bierzesz za to opłatę. Projektant powinien wiedzieć jak zmienić projekt. Wykonawca powinien umieć sobie poradzić aby wykonać to zgodnie z projektem i DTR. W czym jest problem? Masz projektanta i wykonawcę. Co forum ma zrobić za tych dwóch ludzi? Czemu chcesz te dwie osoby zastępować?
Jak chcesz aby ktoś policzył prąd zwarciowy? Jakieś dane podałeś do obliczeń? Matematyka opiera się na liczbach.
KIEDY WY WSZYSCY AMATORZY ZROZUMIECIE, ŻE PRĄD ZABIJA W NIESPRZYJAJĄCYCH WARUNKACH. NIE ZABIERAJCIE SIĘ ZA INSTALACJE KTÓRYCH NIE ROZUMIECIE BO MOŻECIE ZABIĆ SIEBIE LUB KOGOŚ.
Masz profesjonalistów na budowie a korzystasz z forum zrzeszających w 90% amatorów i masz do nich pretensję.