ixs napisał: dekoder Ferguson Ariva 750i - niby pisze ze ma DVBT2 ale na nim nawet kanałów nie znajduje - wie ktoś cze ten ferguson powinien działać, czy cos mu jeszcze brakuje i samo DVBT2 to za mało??
Ma T2, ale nie ma kodeka HEVC/.H.265. Na kanałach T2 będzie fonia - bez wizji. Kanały te dekoder może wrzucić na listę programów radiowych.
Kanały nadawane w starym standardzie (mux-3, mux-8), powinien jednak odbierać bez problemu. Jeżeli nie odbiera nic, to albo niesprawna instalacja, albo uszkodzony dekoder.
ixs napisał: Dokupiłem dekoder DVB-T2 , ale po podłączeniu wyszukali kanały, ale nie ma obrazu ani dźwięku, jakieś kratki obrazu próbują się przebić, ale nie ma szans coś zobaczyć
ixs napisał: dekoder poszedł do zwrotu
Zdarzały mi się pojedyncze nowe dekodery (Alma, LTC), które na dobrym sygnale szatkowały i zostały zwrócone/wymienione.
ixs napisał: tv to Panasonic .... Instalacja do czasu zmiany systemu na DVB-T2 działała bardzo dobrze
Stare modele Panasonic mają stosunkowo czułą głowicę i dobrze radzą sobie z kiepskim sygnałem.